Telefonda ilaç yazan doktora suç duyurusu..

telefonda-ilac-yazan-doktora-suc-duyurusu

Hekimin telefonda reçete ettiği ilaç, hasta yakınına 7 bin 80 TL’ye mal oldu


06 Kasım 2019 15:08

Aile hekimine başka bir hekimin tavsiye ettiği antibiyotiği yazdırmak isteyen hasta yakını, ilacı yazmayı reddeden hekime hakaret etti. Mahkeme aile hekimine hakaret için 7 bin 80 TL para cezası verdi. Mahkeme aynı zamanda telefonda tavsiyede bulunan diğer hekim için ise suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Olay şöyle gelişti;

2017 Ağustos ayında yaşanan olayda aile sağlığı merkezinde görevli hekim hastaya ilaç reçete etti. Reçete edilen ilacın etkili olmadığını ileri süren baba; tanıdık bir doktor ile telefonla iletişim kurarak kızını muayene ettirdi. Telefondaki doktor antibiyotik ve diğer bir ilaç tavsiye etti. İlacı,  yasak olmasına rağmen eczaneden alan baba; daha sonra aile sağlığı merkezine tekrar gelerek doktordan  telefondaki hekimin söylediği ilaçları yazmasını istedi.

Süpermarket usulü çalışmadıklarını ve ilaçları yazamayacağını belirten aile hekimine “sen manyak mısın nesin ya” sözlerini sarf eden hasta yakını hakkında kamu davası açıldı.

Kamu davası açılan olay ile ilgili mahkeme; sanığın suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilmediğini belirterek sanığa 7 bin 80 TL para cezası verdi. 

24 taksitle alınmasına karar kılınan para cezasının; sanığın daha önceden kasıtlı suçtan mahkum olmaması, sanığın kişiliği, duruşmadaki tutum ,davranışları ve yeniden suç işlemeyeceği  hususunda mahkemenin olumlu kanaati ile verilen hükmün açıklanması geri bırakıldı. Böylece mahkeme kararına göre sanık 5 yıl içerisinde kasten bir suç işlediği takdirde hüküm açıklanacak.

Mahkeme resmi belge niteliğinde olan muayene ve reçete düzenlemesi yapan görevli hakkında da sahte resmi belge düzenleme yapmaktan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz