TEB, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına ilişkin bir açıklama yaptı..

teb-bogazici-universitesi-protestolarina-iliskin-bir-aciklama-yapti

Açıklamada sürecin tüm boyutları ile takip edileceği kaydedildi


04 Şubat 2021 16:12

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Boğaziçi Üniversitesi protestolarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Türk Eczacıları Birliği'nin açıklaması şöyle:

Basına ve kamuoyuna,

Boğaziçi Üniversitesi hocalarının ve öğrencilerinin protestoları ve kolluk kuvvetlerinin gün geçtikçe artan baskıları haftalardır gündemde. Süreçte gelinen nokta ülkemiz demokrasisinin hak etmediği görüntüler yaşanmasına sebebiyet veriyor.

Bir üniversite hocaları ve öğrencileri ile birlikte abluka altına alınmış durumda. Öte yandan kolluk kuvvetlerinin yetki sınrlarını aşan, orantısız, sert ve hukuk dışı müdahalelerine şahitlik ediyoruz. Gerekli tüm önlemlerin ve tedbirlerin alınması, demokratik bir protesto olma seyrinden çıkılacak her türlü olasılığın engellenmesi kolluk kuvvetlerimizin görevi olmakla birlikte Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin protestoları da onların Anayasal hakkıdır.

Pandemi ile yaşarken hem bedenen hem ruhen sağlığa en fazla ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz. Toplumsal barışa, huzura, sakinleşmeye, normalleşmeye, karşılıklı anlayışa ihtiyacımız var. Toplumun tüm kesimlerinin buna dikkat etmesi son derece önemli.

İnsan haklarına saygılı, demokratik, sosyal hukuk devletine olan inancımızla her türlü şiddetin karşısındayız. Yetkililerden tansiyonu yükselten açıklamalar ve adımlar değil; itidal bekliyoruz. Provokasyonlara meydan verilmemesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Süreci tüm boyutları ile takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Türk Eczacıları Birliği


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz