AB ülkelerinde sosyal güvenlik uygulamaları..

sgk-avrupa-birligi-ulkelerinde-sosyal-guvenlik-uygulamalarini-yayinlandi

Kitapta Avrupa Birliği'nin 28 ülkesine ait uygulamalar ayrıntıları ile anlatılıyor.


10 Mayıs 2019 16:55

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği'nde (AB) Sosyal Güvenlik kitabının güncellenmiş ikinci baskısını yayınladı.

376 sayfalık kitapta 28 Avrupa Birliği ülkesindeki sosyal güvenlik uygulamaları ülkelere göre ayrıntısı ile anlatılıyor. Bu ülkelerde yapılan sosyal güvenlik reformlarına da yer verilen kitapta Avrupa Birliğinin sosyal güvenlik mevzuatı da güncel hali ile sunuluyor.

Kitabın dijital baskısına Sosyal Güvenlik Kurumu'nun web sitesinden ulaşmak mümkün.

SGK'nın açıklaması şöyle:

Kurumumuzca 2012 yılında Avrupa Birliği ülkelerinde güncel sosyal güvenlik sistemlerinin ve sosyal güvenlik reformlarının kamuoyunun bilgisine sunulması amacıyla hazırlanan “Avrupa Birliği’nde Sosyal Güvenlik” adlı kitap çalışması, hem AB’de yaşanan son gelişmeler hem de ülkelerin sosyal güvenlik sistemlerinde gerçekleşen değişimler dikkate alınarak ikinci baskısı yapılmak üzere güncellenmiştir.

Kurumumuz Strateji Geliştirme Başkanlığı altında faaliyetlerini yürüten Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı uzmanları ve çalışanlarınca hazırlanmış kapsamlı bir çalışmanın ürünü olan Avrupa Birliği’nde Sosyal Güvenlik kitabının güncellenmiş ikinci baskısının tüm araştırmacılara ve okuyuculara yararlı olmasını diliyoruz.

Avrupa Birliğinde Sosyal Güvenlik kitabı için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz