"Sarı toz" karantinasının gizli kalmış öyküsü -2

Beş ülkenin konsolosluk personeli üç gün boyunca neler yaşadı? Yeşilçam filmi kıvamındaki öyküsü..


01 Kasım 2014 00:00

AFAD'cılar baklayı ağızlarından çıkarır. Sarı toza bulaşmış bütün personelin anadan doğma soyulup ilaçlı suyla yıkanması lazım. Hemen, hemen, hemen.. Prosedür böyle..

Prosedüre aferin de, gelen AFAD'cılar içinde hiç kadın personel yok, sarı toza bulaşmış konsolosluk personeli içinde ise kadın personel çok. Nasıl olacak bu iş? Yapılacak başka bir şey yoktur. Çünkü ortalıkta, oraya gelmeye niyetli kadın AFAD personeli de yoktur. 

Can korkusudur bu ve hiçbir şeye benzemez. Konsolosluğun bulunduğu plazanın soyunma odalarında;  konsolosluğun anadan üryan kadın personelini, AFAD'ın erkek personelleri, ilaçlı suyla bir güzel yıkarlar.. Hem de Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en muhafazakar hükümetinin döneminde.. Biz gördüğünüz gibi hiçbir yorum yapmıyoruz ama siz okurken dilediğiniz yorumu yapmakta serbestsiniz tabii..

İstikamet Bakırköy

Yıkanan herkes çıplak vücuduna AFAD'ın getirdiği özel steril giysileri giyer ve istikamet verilir. Buyrun Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine. Bu arada sarı tozla karşılaşmamış, sadece arkadaşlarını merak ettikleri için oraya gelen diğer personel de gruba buyur edilir, hep birlikte cankurtarana inilir. AFAD'ın bu tür taşıma işlerine ayrılmış bir minibüsü yoktur. İçinde iki kişinin bulunmasına göre tasarlanmış cankurtarana, bir dolu insanın tıkıştırıldığı Güngören minibüsü muamelesi yapılmasındaki konforu, hiç bahsetmeden geçiyoruz.

Delikanlı konsolos

Bu arada konsolos delikanlı çıkar. Sarı tozu hiç görmemiştir ama cankurtaranla hastaneye sevkiyat aşamasında, "Ben de geliyorum.." der. "Ekibimi yalnız bırakmayacağım.." Hastanede o an için sonu belirsiz bir maceraya girmeye  gönüllü olmuştur.. Sorumluluk duygusu son derece takdire şayan bir durumdur. Hele daha sonra; önüne getirilen sarı toza bakıp "Polise haber verin.." diyen bir diğer konsolosunun, anında ortadan kaybolduğunu öğrendikten sonra..

VICTORIA SECRET İÇ ÇAMAŞIRLARI          3/3


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz