Sağlık Bakanlığı daha önce yayınladığı bazı duyuruları güncelledi..

saglik-bakanligi-daha-once-yayinladigi-bazi-duyurulari-guncelledi

Ek Onay Alınmadan Kullanılabilecek Endikasyon Dışı İlaç Listesi de güncellendi


26 Mart 2020 13:31

Sağlık Bakanlığı daha önce yayınladığı bazı duyurularda güncelleme yaptı. Türk Eczacıları Birliği (TEB) bu güncellemeleri art arda duyurdu.

Güncellemeler şöyle:

TİTCK’nın Endikasyon Dışı/Yurt Dışı İlaç Kullanımına İlişkin Onay Sürelerinin Uzatılması Konulu Duyurusu Güncellendi

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 23 Mart 2020 tarihinde yayımlanan "Endikasyon Dışı/Yurt Dışı İlaç Kullanımına İlişkin Onay Sürelerinin Uzatılması" konulu duyuru, 25.03.2020 tarihinde aşağıdaki şekilde güncellendi.

"Kurumumuz tarafından hasta bazında verilen endikasyon dışı veya yurt dışı ilaç kullanım onaylarından 1 Mart 2020 - 30 Haziran 2020 arası dönemde süresi biten ya da bitecek olan tüm onayların bitiş tarihi 30 Haziran 2020 olarak güncellenmiştir."

Kurum duyurusu için tıklayınız.

“COVID-19 (Sars-Cov2 Enfeksiyonu) Rehberi” Güncellendi

COVID-19, etkeni, bulaşma yolları, vaka tanımları ve tanı yöntemleri hakkında bilgi vermek; COVID-19 vakası veya temaslısı ile karşılaşıldığında izlenmesi gereken strateji ve uygulama şekilleri hakkında yol göstermek amacıyla, T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “COVID-19 (Sars-Cov2 Enfeksiyonu) Rehberi” güncel DSÖ önerileri ve bilimsel gelişmeler doğrultusunda güncellenmektedir.

“COVID-19 (Sars-Cov2 Enfeksiyonu) Rehberi” dökümanı 25.03.2020 tarihinde güncellendi ve duyuru ekinde iletilmiştir. Güncel rehber dökümanına aşağıdaki link aracılığıyla ulaşılabilmektedir:

https://covid19.saglik.gov.tr/tr/

COVID-19 (Sars-Cov2 Enfeksiyonu) Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

TİTCK Ek Onayı Alınmadan Kullanılabilecek Endikasyon Dışı İlaç Listesi Güncellendi

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 25 Mart 2020 tarihinde, 26.03.2020 (bugün) itibariyle geçerli olan “TİTCK Ek Onayı Alınmadan Kullanılabilecek Endikasyon Dışı İlaç Listesi” yayınladı.

Kurum duyurusu için tıklayınız.

Güncel liste için tıklayınız.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz