Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "10 milyon doz Koronavirüs aşısı yolda.."

saglik-bakani-fahrettin-koca-10-milyon-doz-koronavirus-asisi-yolda

Sağlık Bakanı Koca Çin kaynaklı aşının kesinlikle ücretsiz yapılacağını açıkladı


23 Kasım 2020 13:02

Korona virüs aşısı konusunda dünyadan yoğun bir haber bombardımanı var. Koronavirüs'e karşı aşı üretme yarışında olan firmalardan nerdeyse saat başı haber geliyor. BioNTech, AstraZeneca,Sinovac ve diğerleri.. Ancak önemli olan Türkiye'nin bu potansiyel aşılardan hangisini, ne zaman ve hangi koşullarda temin edeceği.      

Bu konuda net verilere dayalı aydınlatıcı bilgi bugün kamuoyu ile paylaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs aşısına ilişkin yeni bilgiler verdi. Hürriyet Gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu'na konuşan Koca'nın açıkladığı bilgilerden önemli satırbaşları şöyle;

10 milyon doz aşı yolda..

Çinli aşı üreticisi "Sinovac" ile görüşmeler tamamlandı; gerekli yasal süreçler bitirilip imzalar atıldı. İlk uygulamalar için 10 milyon doz aşı yola çıktı.

Aşılamada öncelik sağlık çalışanları, ardından sıra “kronik hastalardan ve diğer risk gruplarından oluşan kişilere” gelecek. Toplam rakam 50 milyon doza kadar çıkabilecek.

Çin aşısı ücretsiz, diğerleri eczanede satılacak..

Çin'den gelen aşı uygulamaları kesinlikle ücretsiz yapılacak. Vatandaştan hiçbir ücret talep edilmeyecek. Bu arada başka üreticilerin ürettiği farklı aşılar için ruhsatlandırma işlemleri de sürecek. Ruhsatlandırma tamamlanınca da o aşıların eczanelerde ücretli olarak satılmasına izin verilecek.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz