"Sağlık raporu süresinin uzatılması gerekiyor.."

mesul-mudurlerden-istenen-saglik-raporu-suresinin-uzatilmasi-gerekiyor

İstanbul Eczacı Odası'nın başvurusuna, İl Sağlık Müdürlüğünden cevap geldi.


16 Kasım 2018 13:30

İstanbul Eczacı Odası kısa süreli mesul müdür olarak görev yapan eczacılardan talep edilen sağlık ve göz raporlarının emsal uygulamalar örnek gösterilerek en az 1 yıl boyunca geçerli olması gerektiği konusunda İl Sağlık Müdürlüğüne yazdığı yazıya cevap geldi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü cevap yazısında, konunun Bakanlıkla görüşüldüğünü ve bu konuların açıklığa kavuşturulması için bir kılavuzun yayınlanacağı bilgisinin alındığını bildirdi. Sağlık Müdürlüğü, kılavuzun yayınlanmasının ardından konunun değerlendirileceğini açıkladı.

İstanbul Eczacı Odası'nın başvuru yazısı şöyle:

Bilindiği üzere 6197 Sayıkı Kanunun 35. maddesi "Eczanenin hizmet verdiği saatlerde mesul müdür eczacı, varsa ikinci ve yardımcı eczacılar, görevi başında bilfiil bulunmak mecburiyetindedir. Hastalık vesair mazeretlerle eczanesinden 24 saatten fazla süreyle ayrılmak zorunda kalan eczacı veya mesul müdür keyfiyeti İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir yazı ile bildirir. Ayrılış müddeti on beş güne kadar devam edecekse eczaneye varsa ikinci eczacı, yoksa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirmek koşulu ile eczanesi bulunmayan bir eczacı, yoksa mahallin serbest tabibi muvafakatları alınarak nezaret eder. Ayrılış müddeti on beş günü aştığı takdirde eczaneye mesul müdür tayini zorunludur. Aksi takdirde eczane kapatılır" hükmündedir.

Bu hüküm gereği on beş güne kadar yapılan görevlendirmelerde İl Sağlık Müdürlükleri tarafından istenilecek evraklar içinde göz raporu ve sağlık raporu yer almaktadır. Ancak kısa süreli yapılan bu atama işlemleri yıl içerisinde 1 defadan fazla olabilmekte, görevlendirilen meslektaşımız her atama işlemi için rapor almak durumunda kalmak tadır.

Oysa T.C Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sağlık Raporlarına ilişkin Usul ve Esaslar” madde 5.1.6.13 “Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir” şeklindedir.

Buna göre ehliyet alımı, eczane açımı, silah ruhsatı alımı gibi resmi tüm işlemlerde kullanılmak üzere talep edilen sağlık ve göz raporlarının geçerlilik süresi 2 yıl olarak kabul edilmektedir.

Bu nedenlerle 15 güne kadar olan nezaretlerde meslektaşlarımızın aldığı sağlık ve göz raporlarının en az 1 sene boyunca geçerli olması gerektiği kanaatindeyiz.

Gereğini bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz