Mahkeme SGK'ya "İlacın parasını ödeyeceksin.." dedi..

mahkeme-sgkya-ilacin-parasini-odeyeceksin-dedi

Mahkeme hastanın ödediği ilaç parasının kendisine idesine karar verdi..


02 Aralık 2019 19:31

İstanbul Maltepe’de yaşayan 68 yaşındaki emekli İlhan Okçu, üç yıl önce akciğer kanserine yakalandı. İşçi emeklisi olan Okçu, 45 kez kemoterapi, 10 kez radyoterapi tedavisi gördü. Kanserin sıçradığı anlaşılınca Sağlık Bakanlığı’nın izniyle Ağustos 2017’den itibaren ilaç tedavisine başladı.

Dört çocuk babası Okçu’nun, her bir dozu 23 bin TL olan ilacı 21 günde bir alması gerekiyordu. İlacı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşılamadığı için evini ve dairesini satarak tedavisine devam etti. Okçu, Avukatı Mehmet Ümit Erdem aracılığıyla SGK’ya dava açtı.

Okçu, yaşayabilmek için evini de satmak zorunda kaldığını aktardığı dilekçesinde, SGK ve ilgili bakanlığın ilacı temin ederek kendisine vermesini talep etti.

Tedavi bitene kadar..

İstanbul Anadolu 20’nci İş Mahkemesi, 28 Kasım’da verdiği kararda, Okçu’nun bugüne dek ödediği 134 bin 483 TL’nin faiziyle beraber ödenmesine ve ilacın tedavi bitene kadar SGK tarafından karşılanmasına karar verdi.

Avukat Erdem, ilaç sayesinde Okçu’nun hayata döndüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığı’nın olumlu yazısına rağmen SGK ilacı karşılamadığı için Okçu evini satmak zorunda kaldı. Bu para da hızla tükeniyordu. Mahkemenin kararı, kendisi gibi binlerce kanser hastasına umut oldu. Bilimsel raporlara dayanan bu kararı sonrası SGK’nın acil olarak ilacı ödeme listesine alması gerekir.”

SGK üst mahkemeye itiraz ediyor.

Okçu'nun talebini haklı bulan mahkeme, Keytruda adlı ilacın SGK tarafından ödenmesine, kurumun İlhan Okçu'nun ilaç için bugüne dek harcadığı paranın da iadesine karar verdi. Ancak, SGK kararı İstinaf Mahkemesi'ne götürme kararı aldı. Böylece, on bine yakın insanın kullandığı ilacın devlet tarafından hastalara verilip verilmeyeceği konusunda son aşamaya gelindi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz