İzmir Eczacı Odası depremzedeler için yardım kampanyası başlattı..

izmir-eczaci-odasi-depremzedeler-icin-yardim-kampanyasi-baslatti

Oda Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, ihtiyaç duyulan ürünleri belirledi


02 Kasım 2020 17:08

İzmir Eczacı Odası, depremden zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın ayrıntıları hakkında İzmir Eczacı Odası'nın web sayfasından duyuru yapıldı.

İzmir Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Depremde zarar gören vatandaşlarımız için yardım kampanyası başladı

Değerli meslektaşlarımız;

Depremin ilk anından şu ana kadar yurdumuzun dört bir yanından geçmiş olsun dilekleriniz ve yardıma hazırız mesajlarınız ile bize güç verdiniz. Enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları sürerken evleri hasar gören vatandaşlarımız çadırlara yerleştirildi. İzmir Valiliği, Afad, İzmir Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizin yanı sıra çevre illerdeki belediyeler de her türlü desteği sağlamak için var güçleri ile çalışıyor. Özellikle sosyal medyada çok sayıda yapı ihtiyaç listeleri yayınlanarak yardım isteniyor. Ancak yardımların amacına ulaşması için çalışmaları doğru yönlendirmek büyük önem taşıyor.

Yaptığımız görüşmeler sonucunda çadırlarda kalan vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere 1.000 adet battaniye TEB ve Uşak Eczacı Odamızın katkıları ile yola çıktı. Battaniyeleri yarın kriz merkezine teslim edeceğiz.

Oda Başkanımız Ecz. Tuncay Sayılkan’ın Bornova'daki buz pateni pistinde oluşturulan yardımların kayıt altına alınarak toplandığı merkezi ziyaret etmesi ve gerekli görüşmeleri sağlaması sonucunda ihtiyaç duyulan ürünleri belirlemeye çalıştık.

Buna göre ;

* Çocuk bezi

* Dezenfektan

* Kadın pedi

* Sıvı sabun

* Islak mendil

* Maske

*Bebek maması

için destek olmak isteyen meslektaşlarımız çalıştıkları ilaç deposu veya kooperatiflerimize, depremzedelere iletileceğini belirterek diledikleri kadar sipariş verip katkıda bulunabilirler.

Depolarda ve kooperatiflerimizde toplanan yardım malzemeleri toplu olarak afet koordinasyon merkezine teslim edilecektir. Eczanesi bulunmayan meslektaşlarımız ise diledikleri eczane üzerinden katkı verebilirler.

Önümüzdeki günlerde gelişmelere göre oluşabilecek ihtiyaçları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

İzmir Eczacı Odası

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz