İzmir depreminde evleri hasar gören hastaların ilaçları da enkaz altında..

izmir-depreminde-evleri-hasar-goren-hastalarin-ilaclari-da-enkaz-altinda

TEİS'in SGK Genel Sağlık Sigortası, İlaç Dairesi Başkanlığına başvurusu


04 Kasım 2020 18:23

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, İzmir depremi nedeniyle evleri hasar gören hastaların ilaçlarının da enkaz altında kaldığına ve bu durumdaki hastaların süresi dolmadan yeni ilaç alamadığına dikkati çekerek, SGK'ya başvurdu.

TEİS, bu durumda olan hastaların ilaçlarını alabilmeleri için Medula sistemi üzerinde ilaç bitiş tarihlerine bakılmaksızın kullandıkları ilaçları almalarının sağlayacak bir düzenleme yapılması gereğini hatırlattı.

TEİS'in açıklaması şöyle;

Konu: İzmir depreminde evleri yıkılan depremzedelerin yıkıntı altında kalan ilaçları hk.

30 Ekim 2020 Cuma günü İzmir ve çevre illeri etkileyen deprem sebebiyle evleri yıkılan veya hasar gören depremzede vatandaşlarımızın kullandıkları ilaçlar da malumunuz olduğu üzere yıkılan veya hasar gören binaların enkazı altında kalmıştır. Bu durumda olan vatandaşlarımız ilaçlarını tekrar almak için eczanelerimize müracaat ettiklerinde süresi dolmadığı için ilaçlarını alamamaktadır.

Bu durumda olan vatandaşlarımızın ilaçlarını alabilmeleri için Medula sistemi üzerinde ilaç bitiş tarihlerine bakılmaksızın kullandıkları ilaçları almalarının sağlayacak bir düzenleme yapılarak yaşanan mağduriyetin giderilmesinin sağlanması için gereğini bilgilerinize arz ederim.

Ecz. Nurten Saydan / TEİS Genel Başkanı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz