İlaç ve tıbbi cihazda ödemeler başlıyor..

ilac-ve-tibbi-cihazda-odemeler-basliyor

İlaç ve tıbbi cihaz tedarikçilerinin kamudan olan birikmiş alacakları için ödeme planı


29 Eylül 2020 13:03

İlaç ve tıbbi cihaz firmalarının Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinden birikmiş alacaklarının yapılandırılmış olarak ödeneceği ve söz konusu hastanelerin bugünden itibaren alacaklı şirketlerin başvurularını kabul etmeye başladığı belirtildi.

Reuters’in haberine göre, ödemeler iskonto seçeneğini kabul edip başvuran firmalara yapılacak. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, “Bütün borçlar yapılandırılmış olarak ödenecek. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastaneleri bugünden itibaren alacaklı şirketlerin başvurularını kabul etmeye başladı” dedi.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre, yapılandırılmış ödeme seçeneğini kabul eden tıbbi cihaz firmalarının alacakları yüzde 25 iskonto ile ödenecek. İlaç firmalarına ise Sağlık Bakanlığı hastanelerinin borçları yüzde 6, üniversite hastanelerinin borçları ise yüzde 18 iskonto ile ödenecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile sektör temsilcileri firmaların alacaklarının ödenmesi konusunda bir süredir görüşmeler yürütüyordu.

Maliye Bakanlığı konuya ilişkin bir yorum yapmadı. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre, hastanelerin firmalara 19 milyar lira civarı borcu söz konusu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz