Plaquenil ve Actemra ya sıkı yönetim..

flaquanil-ve-actemra-ya-siki-yonetim

TEİS'in Plaquenil ve Actemra isimli ilaçlar hakkındaki duyurusu


21 Mart 2020 12:17

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), yurtdışında COVİD19 tedavisinde kullanıldığı ifade edilen, ülkemizde de ruhsatlı hidroksiklorokin sülfat etkin maddeli PLAQUENİL 200 mg 30 tablet ve tosilizumab etkin maddeli ACTEMRA isimli ilaçlar hakkında önemli bir duyuru yaptı.

Duyuruda PLAQUENIL 200 MG 30 FILM TABLET elden satışa kapatıldığı ve ilgili ilacın İlaç Takip Sistemi onayı alınmadan satışının yapılmaması gerektiği kaydedildi.

TEİS'in duyurusu şöyle;

HİDROKSİKLOROKİN SÜLFAT (PLAQUENİL) VE TOSİLİZUMAB ETKİN MADDELİ İLAÇLAR HAKKINDA

Bildiğiniz üzere Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca yurtdışında COVİD19 tedavisinde kullanıldığı ifade edilen, ülkemizde ruhsatı bulunan hidroksiklorokin sülfat etkin maddeli PLAQUENİL 200 mg 30 tablet ve tosilizumab etkin maddeli ACTEMRA isimli ilacın tüm formlarının reçete ve eki belgeler  ile   Reçetem Bilgi Sistemine kaydedilerek onay verilen miktarlarda karşılanması gerekmektedir.

Bu bağlamda reçetenin Medula sisteminde  kaydı sonrasında Reçetem Bilgi Sistemi (RRS) ‘nden kontrolü önem taşımaktadır.

Ecza depolarından alınan bilgiye istinaden; PLAQUENİL 200 mg 30 tablet için Reçetem Bilgi Sistemi (RRS) ‘ne reçete kaydı sonrasında verilecek sipariş talebinin İTS onayı sonrası kısıtlı miktarda karşılanarak faturalandırılabilecektir.

T.C. Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili mesajı:

Sayın Eczacımız, PLAQUENIL 200 MG 30 FILM TABLET elden satışa kapatılmıştır. İlgili ilacın İlaç Takip Sistemi onayı alınmadan satışının yapılmaması gerekmektedir.

Bu konuda İstanbul Eczacı Odasının duyurusu da şöyledir:

Plaquenil 200 Mg 30 Film Tablet Hakkında

Sağlık Bakanlığından iletiliyen bilgiye göre, Plaquenil 200 Mg 30 Film Tablet'in uygun endikasyonda, bir aylık tedavi dozunda raporlu hastalar için, reçeteleri ve raporları Reçetem Sistemine (recetem.enabiz.gov.tr) kaydedilmesi koşulu ile hastalara verilmesi gerekmektedir. Reçete kayıt işleminden sonra ilgili ilacın ecza depolarından temini mümkündür.

Ayrıca şu anda ilgili ilacın eczanelerden toplatılması gibi bir uygulama yapılmamaktadır.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz