Eczacı Odası Uyuz hastalığı konusunda bilgilendirme broşürü yayınladı..

eczaci-odasi-uyuz-hastaligi-konusunda-bilgilendirme-brosuru-yayinladi

İstanbul Eczacı Odası Uyuz hastalığı hasta bilgilendirme broşürü yayınladı


12 Ocak 2020 23:30

Uyuz hastalığı, her ne kadar "salgın" sıfatı konusunda yetkililer ile sağlık personeli arasında görüş birliği olmasa da, son dönemin önemli bir sağlık problemi. Uyuz vakalarında görülen artış kamuoyunun gündeminde, yer yer yaşanan ilaç sıkıntısı da kimi illerde problem olabiliyor. Hastalıktan korunmak için çaba sarf etmek gerekiyor, es kaza yakalanılırsa yapılması gerekenler ayrı bir mesele.  

İstanbul Eczacı Odası, web sitesine açılış sayfası olarak, Uyuz hastalığı ile ilgili bir hasta bilgilendirme broşüre koydu.

Broşürde, Uyuz hastalığının belirtileri, nasıl bulaştığı, nasıl tedavi edildiği ve tedavi sırasında yapılması gerekenler maddeler halinde anlatılıyor.

Bu arada Uyuz ilacı sıkıntısı konusunda İzmir'in adı sıkça geçiyor.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, uyuz ilacı talebindeki artışın beklenmedik seviyeye ulaştığına dikkat çekerek mevcut durumu şöyle özetliyor;

"Uyuz vakası uzun zamandır Türkiye'de bu kadar yoğun yaşanmıyordu, dolayısıyla ilaç firmalarının da üretimi düşük miktardaydı. Ani bir artış meydana gelince, bu ilaçlarla ilgili sıkıntı ortaya çıktı. Bazı eczacıların artan talebe bağlı olarak takas yoluyla dahi hizmet vermeye çalıştıklarını biliyoruz. Şu anda firmalarla görüştük ve ekstra üretimle ilgili çalışmalar yapıyorlar"

  


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz