Eczacı Meryem anlatıyor.. Sorumsuzluk, vurdumduymazlık..

eczaci-meryem-anlatiyor-sorumsuzluk-vurdumduymazlik

Eczacı Meryem Karadeniz'den Covid'li günlerde bir nöbet gecesi izlenimleri


30 Kasım 2020 15:08

Muğla'nın Milas ilçesinde eczacılık yapmakta olan Meryem Karadeniz, pandemi döneminde bir nöbet gecesinden izlenimlerini sosyal medya sayfasında paylaştı.

Eczacı Meryem Karadeniz şöyle anlattı;

Nöbet raporu:

1) İnsanlarımız Covid pozitifliği o kadar özümsemiş ki sıradan bir durum gibi diğer hastalar gibi gelip eczanede bekleyip ilaç alabiliyorlar... Hiç mi yakının yok e insan evladı?

2) Hastaların bankaların kapısında üst üste binmesine eczanelerde alışık değildim onu da gördüm, yerlere mesafe uyarı şeritleri çeksem, sözel uyarsam bile Covid'li hastalarla iç içe olmak için yarıştılar

3) Covid tedavisini kabul etmeyip ilacın yan etkilerini tartışacak kadar hepimiz doktor, eczacı olmuşuz!

4) Nankör bir milletiz ki ABD bile Favipiravir'i ücretli olarak hastalara verirken devlet siz iyi olun diye bu kadar pahalı bir ilacı size verirken siz de azıcık evinizde izole olmayı beceriverin ya, olimpiyatlık bir şey değil ki bu!

5) Sağlık sistemi çökmek üzere; dün acil hizmeti sunmak üzere en az 5 uzman hekim daha çalıştı ve gece yarısına kadar reçete yazdılar, PCR aldılar, üroloji doktorundan diş hekimine kadar herkes çalışırken bu sorumsuzluğa devam edersen seni tedavi edecek doktor bulamayacaksın!

6) En basitinden 10 gün önce zeytinde gözüme yaprak girmesi nedeniyle göz hekimine başvurdum kontrol zamanımda doktorum Covid sebebiyle karantinaya alındığı için tedavi surem uzadı bu en küçük örnek...

7) Ücretli alınamayacak ilaçlar için polemiğe girmek ve başka eczanelerden alıyorum ücretli demek artık bayatladı, ha gerçekten alabiliyorlarsa o meslektaşıma da Allah versin...

8) Şu andaki hastalık semptomlarını iş ve sosyal kaygılar ile saklayan, eczaneden alacağı 2-3 ilaçla geçiştireceğini düşünen vatandaş, sende çok ağır olmayabilir ama sen virüs yayıcısın ve herkesi enfekte ediyorsun!

9) Covid öncesi en ufak bir şeyde doktora giden millet, şimdi Covid belirtileri olmasına rağmen gitmiyor, kötüleşince gidiyor! Bu neyin kafası anlatsanıza!

10) PCR testim negatif diye elini kolunu sallayarak gezemezsin efem, testin duyarlılığı ve zamanı sonucu etkiler yani sen gerçekten de negatif misin acaba? İzole ol!

11) Empati yapmadığımız her gün daha da kötüye gideceğiz, kendine gel millet yoksa iş işten geçince kendine gelsen de faydası olmayacak!


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz