"Artık maske dağıtımı meselesini ülke gündeminden çıkartmamız lazım.."

artik-maske-dagitimi-meselesini-ulke-gundeminden-cikartmamiz-lazim

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı'nın maske dağıtımı konusundaki uyarıları


01 Mayıs 2020 22:26

Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, maske dağıtımı konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Maske dağıtımının eczacıların asli görevini engellemeyecek şekilde olması gerektiğine dikkati çeken Ercanlı; "Eczacılarımız maske dağıtımı görevini halk sağlığı ve toplum güveni açısından yerine getiriyorlar. Ancak birçok noktada sıkıntılar yaşanıyor. Maske dağıtımı eczanelerde ciddi yığılmalara yol açtı" dedi.

"Şu anda Türkiye’de eczanelerden maske temin edebilecek 23 milyon vatandaşımız vardır. Bu kadar vatandaşın maskelerini sadece eczanelerden alınması mümkün gözükmüyor. Bu nedenle maske dağıtım noktalarının artırılması gerekiyor. Bize göre maske temininde belediyelerin ve muhtarlıkların da devreye girmesi gerekiyor. Maske dağıtımının eczacıların asli görevini engellemeyecek şekilde olması gerekiyor.

Artık ülke olarak maske dağıtımı meselesini ülke gündeminden çıkartmamız ve önümüzdeki daha önemli görevlere odaklanmamız gereklidir" diyerek maske sorununun çözümü için çağrıda bulundu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz