Adana Eczacı Odası'nın diğer 53 odaya gönderdiği yazı..

Odanın TEB seçimlerinde her iki yapının da içinde yer alınmayacağını nedenleriyle duyuran yazısı..


01 Aralık 2015 00:00

 Tarih :27.11.2015

 Sayı  :2015/1572

BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Hepimizin bildiği gibi 3 – 6 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan Türk Eczacıları Birliği Büyük Kongresi ilaç ve eczacılık alanında yaşanan sıkıntıların ve eczacıların içinde bulunduğu ekonomik açmazların ortadan kaldırılabilmesi adına doğru, ilkeli, çalışkan ve üretken kadroların göreve gelmesi önem arz etmektedir.

Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak yaşanan tüm bu sıkıntıların çözümü noktasında yeni bir bakış açısıyla yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacımız olduğunu ve var olan yönetim kadrolarının bu konudaki yetersizliklerini dile getirerek doğru anlayış ile yola çıkacak dinamik bir yapının oluşturulması gerektiğini her fırsatta söylemekten de kaçınmadık.

Bu düşünce ve inanç ile ilaç ve eczacılık alanında yaşanan değişime paralel ortaya çıkan sıkıntıların çözümüne katkı koyabilecek yeni bir yapılanmanın oluşması adına yoğun çaba harcadık.

Fakat gelinen süreçte beklentilerimizin aksine kişisel ve ideolojik söylemlerin ön plana çıkmasıyla ilkesiz ve şekilsel birlikteliklerin oluşması sonucu Türk Eczacıları Birliği Büyük Kongresi sonrası ortaya çıkacak tablonun yeni sorunları da beraberinde getireceği kaygısını taşımaktayız.

Bu anlamda Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak; yaklaşan Türk Eczacıları Birliği Büyük Kongresine aday olarak giren her iki yapının da;

Geçmişten bugüne yaşadığımız sıkıntılarda pay sahibi olmalarının yanı sıra dün olduğu gibi bu gün de bu sorunların çözümü noktasında ortaya koydukları iradenin yetersiz olması.

Beklentilerimizin aksine ilkeli, kararlı, mücadele gücü yüksek tüm düşünce ve odalara aynı mesafede durarak ortak aklı oluşturabileceklerine olan inancımızın olmaması gerekçesiyle;

her iki yapının da  içinde yer almayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Saygılarımla

Ecz. Ersun ÖZKAN  Adana Eczacı Odası / Yönetim Kurulu Başkanı


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz