"Eczacılar Vakfı; yalnızlaşan eczacıyla dayanışma projesidir.."

eczacilar-vakfi-yalnizlasan-eczaciyla-dayanisma-projesidir

Eczacılar Eğitim, Sağlık, Kültür, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ya da kısa adıyla Eczacılar Vakfı. Eczacıları yakından ilgilendiren bu kuruluşu yakından tanımak ve okuyucularımıza aktarmak istedik. Vakıf Genel Sekreteri Ecz. Özcan Kekeç ile yaptığımız röportajı sunuyoruz.


17 Ağustos 2015 00:00

Sayın Kekeç, vakıf ne zaman kuruldu?

Eczacılar Vakfı, Eczacılar Eğitim, Sağlık, Kültür, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı adıyla 1995'de kuruldu. Yani aslında 20 yıllık bir vakıfız. Arada iniş çıkışları oldu, bir dönem hareketsiz kaldı. Şimdi genişlemeye, daha çok meslektaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz.  

Kaç üyesi var?

188 üye ile kuruldu, şu anda 328 üyemiz var.

Vakfın kuruluş amacı nedir?

Eczacılar Vakfı bir sosyal projedir. Eczacı ne yazık ki toplum içinde giderek yalnızlaşıyor, belki buna biraz da yoğun çalışma temposu yol açıyor ama şurası bir gerçek ki meslektaşlar arasındaki dayanışmamız, olması gereken seviyede değil. Kısaca özetlemek gerekirse eczacılar arası yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan bir kuruluştur Eczacılar Vakfı.

Bugüne kadar yaptığı faaliyetler nelerdir?

Önce burs faaliyetimiz var. 13 eczacılık öğrencisine burs veriyoruz. Burs miktarı ayda 150.- TL Çok daha yüksek sayıda öğrenciye destek olmayı istiyoruz ancak şimdilik ekonomik gücümüz sınırlı, gelirimiz az ama bu bir başlangıç. Hedefimiz ilk fırsatta 50 öğrenciye çıkmak.

Gelir kaynaklarınız nelerdir?

Önce üye giriş ve aidatlarımız var. Üye kayıt ücreti 500.- TL Aylık 120.- TL de üye aidatımız var. Bunun dışında tüm sosyal amaçlı kuruluşlarda olduğu gibi bağışlar var tabii. Ayrıca düzenlenen yemekler, önemli günler için hazırlanan hediyelik eşyalar gibi çalışmalarla kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Örneğin yılbaşında takvim hazırladık.. 20 kişiden oluşan bir danışma kurulumuz var, Eczacılar, eczacılık kökenli iş adamları.. Toplantılar yapıp gerçekçi projeler geliştirmeye çalışıyoruz.

Vakıfın merkezi neresidir?

Merkezimiz İstanbul, toplantılarımızı İstanbul Eczacı Odası'nın salonlarında yapıyoruz. Odanın yanı sıra, İstanbul Eczacılar Kooperatifi de vakfımızı destekliyor.

Şu sırada vakıfımıza bir lokal kazandırma çabası içindeyiz. Bakırköy Belediyesinin bu konuda sevindirici bir yaklaşımı oldu. Belediyeye ait bir mekanı lokal olarak kullanabilmemiz konusunda olumlu görüş belirttiler, görüşmelerimiz sürüyor. Burada tabelamızı da asabileceğimiz bir eczacılar lokali oluşturmayı planlıyoruz. Bir sosyal tesis olarak eczacıların bir arada vakit geçirebileceği bir mekanın eksikliğini gidereceğini düşünüyoruz.   

Başka şehirlerde şubeniz var mı?

Şimdilik yok. Birkaç yıl önce Ankara'da Türk Eczacıları Birliği'ne (TEB) bağlı olan vakıf ile işbirliğine girmek istedik. Aynı hedeflere yönelmiş kuruluşlar olarak yakın çalışma içinde olma düşüncesindeydik. Görüşme için Ankaraya da gittik ama açıkçası TEB yönetimi bizim bu samimi yaklaşımımızı soğuk karşıladı ve bir sonuç alınamadı. 

Gelecek için planlarınız nedir?

Eczacıya sahip çıkacak projeler üzerinde çalışıyoruz. İlk aşamada bir arsa alıp

eczacılar için bir "Yaşam evi" oluşturmayı istiyoruz. Hafta sonların eczacıların aileleri ile birlikte gelebilecekleri bir sosyal tesis düşünüyoruz. Burası daha sonrası için düşündüğümüz bir yaşlı bakım evinin başlangıç noktası da olabilir. Şimdilik henüz tasarı hatta bir hedef nokta durumunda. Çok yolumuz var, her şeyden önce çoğalmalıyız.

Bir siyasi çizginiz var mı?

Hayır siyasi bir misyonumuz yok ve olmaması gerektiğini de düşünüyoruz. Mutlaka bir cevap istiyorsanız, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmaktan yana olan herkesi yanımızda görmek istiyoruz diyebilirim.

Eczacılar, vakıf ile nasıl temas kurabilirler..

Bana kolayca ulaşabilirler. GSM numaram 0532 611 6926


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz