"Smart Eczane" pratikte neler getiriyor.. Önemli ayrıntılar..

smart-eczane-pratikte-neler-getiriyor-onemli-ayrintilar

Ecz. M.Emin Memduhoğlu "Smart Eczane" projesinin ayrıntılarını anlattı..


03 Ekim 2016 15:43

Eczacılık dünyasında son yıllarda, içten içe önemli bir projenin hazırlıkları sürdürülüyor.

Projenin adı "Smart eczane". Çeşitli platformlarda zaman zaman sözü ediliyor, bazı açıklamalar yapılıyor, genel hedefler sunuluyor. Ancak eczacı kamuoyunun "Smart Eczane" projesi hakkında geniş çapta ve ayrıntılı olarak aydınlatıldığını söylemek güç.

Teknisyenin Sesi sitesi, Batman Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyesi Eczacı Mehmet Emin Memduhoğlu ile "Smart Eczane" projesi hakkında ayrıntılı bir söyleşi yaptı. Bu söyleşide özellikle pratik uygulamaya ilişkin, bugüne kadar pek telaffuz edilmemiş bazı ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

Söyleşiden önemli satırbaşları şöyle:

"...Projenin özeldeki hedefi  ise, Eczacı ve Eczane  teknisyenlerinin hasta ile olan diyaloglarında, bugünkü klasik anlayışı terk edip, hasta odaklı ve tedavi odaklı bir anlayışa geçmelerini sağlamak. Eczanede, hastaya sadece ilaç verilip evine gönderilmeyecek.."

"...En önemli şeylerden biri de , tüm bu bilgi alışverişleri ve hastanın tedavi seyri, çeşitli formlara ve evrağa dökümante edilecek ve bu evrak Türk Eczacılar Birliğine ulaştırılacak. Böylece Eczanelerin hasta tedavisindeki etkileri daha görünür ve bilinir kılınacak.."

"...Projeyi uygulayan Eczanenin “smart Eczane”  olarak kalabilmesi için yukarda söz ettiğimiz hasta ve tedavi odaklı anlayışın Eczanede her daim diri tutulması  gerekecek. Bu durum, oluşturulacak olan denetmenler tarafından denetlenip karara bağlanacak.."

“...Alınan eğitim mutlaka kalfalara aktarılacak, aksi halde Eczanenin kümüle bir şekilde smart olması sağlanamaz. Bununla beraber proje kapsamında, kalfalara yönelik toplu bir eğitim tanımı yok. Projede kalfalara yönelik istenen şey, Eczacıların Eczaneyi bir eğitim ortamına dönüştürüp, her Eczacının kendi uhdesindeki Teknisyenleri  eğitmesi ve gözlemlemesidir.."

Söyleşinin tamamı için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz