Yıpranma hakkı eczane teknisyenlerini de kapsıyor..

yipranma-hakki-eczane-teknisyenlerini-de-kapsiyor

Okan Giray Bülbül'ün Akşam Gazetesindeki köşe yazısı fiili hizmet zammı konusunda.


19 Ekim 2019 15:16

Akşam Gazetesinde, Okan Giray Bülbül, eczane teknisyenlerinin erken emeklilik hakkına ilişkin bir yazı yayınladı.

Bülbül, eczane teknisyeni olan bir okuyucusunun, emeklilikte yıpranma hakkına ilişkin sorusuna ayrıntılı bir cevap yazısı yayınladı.     

Soru ve cevap şöyle:

Sağlık çalışanları için getirilen yıpranma hakkı, sertifikalı veya kursları bitiren eczacı kalfalarını da kapsıyor. Her yıl için 60 gün fiili hizmet zammı kazanan kalfaların ek ödeme yapması gerekmiyor.

SORU: Bir eczanede kalfa olarak çalışıyorum. Benim de yıpranma hakkım varmış. Bunun için SGK’ya ek ödeme mi yapmam gerekiyor? Yıpranma hakkından nasıl yararlanabilirim? Erkan Savcı

CEVAP: SGK 2019/9 sayılı Genelge ile geçtiğimiz yıl sağlık çalışanların için getirilen yıpranma hakkından eczacı kalfalarının da yararlanmasının önünü açmıştı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği işbirliği neticesinde düzenlenen eğitim sonucunda düzenlenen sertifikası ya da kurs bitirme belgesine sahip eczacı kalfaları da yıpranma hakkından faydalanabiliyorlar.

Kalfalardan 3 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla bu belgeye sahip olanların geriye dönük 10 aylık yıpranma hakkından yararlanması da mümkün. Bu iki işlem sonrasında her yıl için 60 gün fiili hizmet zammına sahip olacaklar. Ayrıca her bir yıllık çalışmaları için bir ay erken emeklilik hakkı kazanacaklar. İşlemler işveren tarafından yapılacak. Ek ödeme yapmanıza da gerek yok.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz