Ücretsiz maske dağıtımındaki tedarik sorunu devam ediyor..

ucretsiz-maske-dagitimindaki-tedarik-sorunu-devam-ediyor

TEB'in maske teminindeki sorunların devem ettiğini bildiren duyurusu


09 Mayıs 2020 15:43

Türk Eczacıları Birliği (TEB), ücretsiz maske teminindeki sorunların devam ettiğini bildiren bir duyuru yayınladı.

Duyuruda;

"Her şeyden önce eczacının elinde maske olmasına rağmen vermemesi gibi bir durum asla mümkün değil. Bunun da ötesinde vatandaşla eczacının karşı karşıya gelmemesi; şu an meslektaşlarımıza yapılan sözlü şiddetin boyut değiştirmemesi adına ivedilikle önlemler alınmalıdır" denildi.

TEB'in duyurusu şöyle;

Maske Teminindeki Sorunlar Çözülmelidir

Sahadan aldığımız duyumlar, meslektaşlarımızdan aldığımız bilgiler ücretsiz maske temininde sorunlar yaşandığını gösteriyor. Bazı illerimize günlerdir ücretsiz maske gönderimi yapılmamış, dolayısıyla da eczacılarımız halka ücretsiz maske ulaştırma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Her şeyden önce eczacının elinde maske olmasına rağmen vermemesi gibi bir durum asla mümkün değil. Bunun da ötesinde vatandaşla eczacının karşı karşıya gelmemesi; şu an meslektaşlarımıza yapılan sözlü şiddetin boyut değiştirmemesi adına ivedilikle önlemler alınmalıdır.

Halk sağlığı noktasında pandeminin başladığı günden günümüze, sağlık çalışanı görevini büyük özveriyle yerine getiren eczacıların bu şekilde arada bırakılması kabul edilemez. Bizler sağlık ve ilaç hizmetini yerine getirirken şiddete maruz kalmak istemiyoruz.

Bunun yanı sıra halkımızın maske talebini anlayışla karşılıyoruz. İçinden geçtiğimiz COVID-19 pandemi döneminde maske öncelikli ihtiyaçtır. İlaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti verirken tedarik süreci kaynaklı eczanelerimize ulaştırılamayan maskeyi vatandaşımıza temin edememenin de sıkıntısını yaşıyoruz. Bu noktada değerli halkımızdan anlayış bekliyoruz. Bu süreci hep birlikte atlatacağımızı unutmayalım.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz