Yenidoğan bebeklere sucuk, pastırma, verilme sıklığı..

turkiyede-yenidogan-bebeklere-salca-pastirma-sucuk-verilme-sikligi-yuksek

Kapadokya'da yapılan eczacı etkinliğinde ilginç sağlık bilgileri paylaşıldı.


10 Mayıs 2019 14:58

Prof. Dr. Barkın Berk koordinasyonunda Kapadokya'da yapılan PharmaClass eczacı etkinliğinde; serbest eczacıların günlük ticari yaşantılarında ihtiyaç duyduğu yönetim, finans, geleneksel ve dijital pazarlama, iletişim teknikleri, insan kaynakları yönetimi konularının yanı sıra sağlık konularında çeşitli interaktif atölye çalışmaları da düzenlendi.

Bu çalışmalarda bebek beslenmesi, ağız hijyeni, probiyotikler, doğum kontrolünde güncel yöntemler, dermokozmetik gibi konular ele alındı.

Güncel diyetlerin karşılaştırılmaları ve sağlıklı kilo alıp/verme, ağız-diş sağlığında gelişmeler, doğal içerikli ürünler ve yağların kullanımından, anne-çocuk beslenmesi, doğum kontrolü ve dermokozmetik preparatlar gibi eczacıların sıklıkla muhatap olduğu konular üzerinde çalışmalar yapıldı.

Ebeveynler hekimlerin beslenme önerilerini yeterince dinlemiyor..

Uzm. Eczacı Kazım Aykanat’ın oturum başkanlığını yönettiği anne-çocuk sağlığı ve mamalar başlıklı oturumda çok ilginç bilgiler dile getirildi.

Oturumda, Türkiye’de sezaryen ile doğum oranının dünya standartlarının çok üstünde olduğu, bu tip doğumlarda çocuğun bağışıklık sisteminin oluşması için gerekli olan bakterilerin normal doğumlardaki gibi bebeğe aktarılamadığı, sezaryen doğumda bebeklerin ilk karşı karşıya kaldıkları bakteri tipinin hastane enfeksiyonlarından sorumlu bakteriler olduğu kaydedildi.

Bir başka bilgi ise Türkiye’de hekimlerin beslenme önerilerinin ebeveynler tarafından yeterli dinlenmediği konusundaydı.  

Oturumda yenidoğan bebeklere su, salça, pastırma, sucuk gibi asla verilmeyecek besinlerin verilme sıklığının Türkiye'de yüksek olduğunun altının çizildi ve bireyin gelecekteki genel sağlık durumu ve immün sisteminin, bebekliğin ilk 1000 günü içerisinde belirlendiğine dikkat çekildi.

Anne sütünün en önemli gıda olduğu bir kere daha tekrarlandı.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz