Türk Eczacıları Birliği Başkanından sert ifadeler..

turk-eczacilari-birligi-baskanindan-sert-ifadeler

TEB Başkanı Çolak, yardımcı eczacılığı savunurken muhaliflerini de sert bir dille eleştirdi.


06 Ağustos 2019 21:07

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak önceki gün sosyal medya hesabında yardımcı eczacılık konusunda uzunca bir mesaj yayınlayarak, bazı eczacıların yardımcı eczacılığın kaldırılması amacıyla kampanya başlatmasını, abesle iştigal olarak niteledi.

Çolak mesajında; "Yardımcı eczacılığa dair tartışmaların yürütüldüğü dönemlerde, örgütün çeşitli kademelerinde hatta Merkez Heyeti içerisinde yer almalarına rağmen herhangi bir itirazda bulunmamış kişilerin, meslek örgütünün hafızasını yok sayarak yardımcı eczacılığın kaldırılması için kampanya başlatmaları abesle iştigaldir" dedi.

Erdoğan Çolak'ın mesajı şöyle;

Yardımcı eczacılık; uzun yıllar meslek örgütümüz içerisinde tartışılıp olgunlaştırılmış, 2012 yılında o dönem Meclis’te bulunan tüm partilerin ortak desteğiyle TBMM’de kabul edilerek yaşama geçirilmiş bir uygulamadır. Yardımcı eczacılığa dair tartışmaların yürütüldüğü dönemlerde, örgütün çeşitli kademelerinde hatta Merkez Heyeti içerisinde yer almalarına rağmen herhangi bir itirazda bulunmamış kişilerin, meslek örgütünün hafızasını yok sayarak yardımcı eczacılığın kaldırılması için kampanya başlatmaları abesle iştigaldir.

Popülist kaygılarla sırf günü kurtarmaya yönelik söylemler ve eylemler mesleğin geleceğini tehlikeye atmak demektir. Bir uygulamanın varsa aksayan yönlerini düzeltmek için birlikte çaba sarf etmek yerine, topyekûn kaldırılmasını istemek örgüt kültürüyle asla bağdaşmayacak bir tutumdur. Eczacı kamuoyunu yanıltarak kendi meslek örgütüne karşı kışkırtıcı adımlar atmak, hele ki meslek örgütünde yöneticilik yapmış ve halen yapmakta olan kişilerin aslında örgüt kültüründen bihaber olduklarının bariz göstergesidir.

Daha önce de defalarca vurguladığımız gibi yardımcı eczacılık, eczacılık mesleğinin sürdürülebilirliği, nitelikli sağlık ve ilaç hizmeti sunumu ve en önemlisi genç eczacıların yetkinliklerinin ve yeterliliklerinin artırılması açısından önemli bir basamaktır. Eczacılık alanı dünya ölçeğinde değişime uğrarken eczaneler birinci basamak sağlık hizmetlerine entegre sağlık merkezlerine dönüşürken, eczane hizmet yelpazesi genişlerken eczanede çalışan eczacı sayısının artması çağın gereğidir. Yardımcı eczacılık bu paralelde gündeme gelmiş bir uygulamadır. Sayıları sürekli artan eczacılık fakülteleri ve eczane sınırlaması gerçeği göz önünde tutulduğunda yardımcı eczacılık, eczacıların eczanede istihdamı açısından da önem taşımaktadır.

Şunu bir kez daha ifade etmeliyiz ki; Türk Eczacıları Birliği, geçmişi asla unutmayarak bugünü ve geleceği kuran mesleği ve meslektaşlarını daima ileriye taşımayı temel amacı bilen bir sağlık meslek örgütüdür. Örgütümüzün birikimini, mesleğimizin geleceğini ucuz hesaplar için çiğnetmeyiz. Örgüt kültürünü yok sayanlar, ibretlik birer örnek olarak tarihin sayfalarında yer alacaktır. Uzun vadeli ve gerçekçi çözümler için Birliğimize sahip çıkmaktan başka çıkar yolumuz yoktur.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz