TİTUBB/ÜTS kayıt/bildirim şartı aranmayacak ürünler..

titubb-uts-kayit-bildirim-sarti-aranmayacak-urunler

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun TİTUBB/ÜTS bayilik kaydı hakkındaki duyurusu.


04 Aralık 2019 19:46

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), TİTUBB/ÜTS bayilik kaydı hakkında bir duyuru yaptı.

SGK'nın duyurusu şöyle;

TİTUBB/ÜTS BAYİLİK KAYDI HAKKINDA

Bilindiği üzere 04.09.2019 tarih 30878 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği ile  Sağlık Uygulama Tebliğinin; 3.1.1 maddesinin 2 inci fıkrası "Kurumca bedeli karşılanan tıbbi malzemelerin, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTUBB)/ Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olmalıdır. TİTUBB/ÜTS kayıt/bildirim işlemi tamamlanmamış tıbbi malzemelerin bedelleri Kurumca karşılanmaz.

Ancak Sağlık Bakanlığı’nın tıbbi cihazlar ile ilgili mevzuatı kapsamında yer almayan tıbbi malzeme bedellerinin Kurumca karşılanmasında ve SUT’ ta belirtilen istisnalardan TİTUBB/ÜTS kayıt/bildirim işleminin tamamlanmış olması şartı aranmaz.

TİTUBB/ÜTS’ye kayıtlı olan bir malzemenin ayrıca üretici ve/veya distribütör firmalarının da TİTUBB/ÜTS’de tanımlanmış olması gerekmekte olup resmi kurumlar/resmi sağlık kurumlarından bu şart aranmaz. Bir malzemenin TİTUBB/ÜTS kayıt/bildirim işleminin tamamlanmış olması o malzemenin Kurumca bedelinin karşılanması için tek başına yeterli değildir" şeklinde düzenlendiğinden,

Kurumumuz İşitmeye Yardımcı Cihazların Temini ile Ayaktan Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşmelerin ilgili maddelerine istinaden aranan TİTUBB/ÜTS sisteminde kayıtlı üretici ve/veya distribütör firmaların bayilerine ait TİTUBB/ÜTS kayıt/bildirim şartı aranmayacaktır.

İlgililere duyurulur

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz