TİTCK önemle uyardı.. Aylık denetim yapılacak..

titck-onemle-uyardi-aylik-denetim-yapilacak

TİTCK, Buscopan'ın kötüye kullanımın tespiti üzerine denetimleri artırıyor


13 Kasım 2020 09:51

Antalya Eczacı Odası, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) Buscopan isimli ilaca ilişkin yazısını duyurdu.

TİTCK'nın yazısında Buscopan ticari adlı ilaçların kişilerce eczanelerden temin edilerek, ilaçların ezilip toz haline getirildikten sonra burunlarından çekmek suretiyle kötüye kullandıkları bildirildi.

TİTCK, Buscopan ticari adlı ilaçların onaylı terapötik endikasyonu dışında hiçbir başka nedenle reçete edilmemesi ve reçetesiz satılmaması konusunda uyararak, bu konuda aylık denetimler yapılacağını kaydetti.

Antalya Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle;

"Buscopan Ticari İlaçlar " Konusunda İl Sağlık Müdürlüğü'nün Yazısı Hakkında

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Başkanlığımıza iletilen ekteki yazı ile;

İlimizde ikamet eden bir vatandaşın SABİM şikayetinde, Buscopan ticari adlı ilaçların kişilerce eczanelerden temin edilerek, ilaçların ezilip toz haline getirildikten sonra burunlarından çekmek suretiyle kötüye kullandıkları bildirilmiştir. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun ekte yer alan yazısına istinaden, İlimizde sağlık hizmeti veren tüm kuruluşlardaki ilgili hekimlere Buscopan ticari adlı ilaçların onaylı terapötik endikasyonu dışında hiçbir başka nedenle reçete edilmemesi ve özellikle cezaevinden nakledilen hastalara söz konusu ilaçlar reçete edilirken kötüye kullanıma karşı uyanık olunması, reçetesiz satılmamasına yönelik aylık denetimlerinin yapılması gerektiği hususu bildirilmiştir.

 

TİTCK'nın yazısı için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz