"Tıbbi Maske İç İmkanlarla Üretim Kılavuzu" yayınlandı..

tibbi-maske-ic-imkanlarla-uretim-kilavuzu-yayinlandi

Kamu hastaneleri kendi ihtiyaçları için tıbbi maske üretebilecek..


20 Nisan 2020 11:15

Sağlık Bakanlığı, "Tıbbi Maske İç İmkanlarla Üretim Kılavuzu"'nu yayınladı. Sağlık Bakanlığı'nın duyurusu şöyle;

Tıbbi Maske İç İmkanlarla Üretim Kılavuzu

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 80981279-149-E.556   17.04.2020

Konu: Tıbbi Maske İç İmkanlarla Üretim Kılavuzu

İlgi: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı’nın 09.04.2020 tarih ve 116306473 sayılı yazısı

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Pandemik İnfluenza Ulusal Hazırlık Planı ve Bakanlığımız Bilim Kurulu tarafından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) önerileri ve bilimsel gelişmelere göre hazırlanan COVID-19 (SARS-CoV2 Enfeksiyonu) rehberleri doğrultusunda; İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde ihtiyaç duyulan Kişisel Koruyucu Ekipmanlar (KKE) ile ilgili yapılan çalışmalar devam etmektedir.

Bu kapsamda; Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne bağlı tüm sağlık tesislerinde KKE ihtiyaçları doğrultusunda sadece kurum içi kullanımı esas olmak üzere pandemi durumu ortadan kalkıncaya kadar geçecek süre zarfında standartlara uygun iç imkanlarla tıbbi maske yapımını tarif etmek amacı ile “Tıbbi Maske İç İmkanlarla Üretim Kılavuzu” hazırlanmış ve ilgi yazı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı tarafından da kılavuza uygun olarak tıbbi maske üretiminin yapılabileceği mütalaa edilmiştir.

Kılavuzda belirtilen işlemlere göre sağlık tesislerimizde acil durumlarda görevlendirilen ilgili personel tarafından tıbbi maske üretilebilecektir. Maske yapım işleminin gerçekleştirilmesi için sağlık tesislerinde sağlanması gereken asgari koşullar kılavuzda detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Tıbbi maskelerin yapımından ve kullanımından doğabilecek tıbbi ve hukuki sorumluluklar nedeniyle sağlık tesisi Enfeksiyon Kontrol Komitelerinin uygun görüşünün alınması önem arz etmektedir. Konunun İl Sağlık Müdürlüğünüze bağlı sağlık tesislerinde ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirilmesi ve ilgili personele iletilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN / Bakan a. Genel Müdür

Tıbbi maske iç imkanlarla üretim kılavuzu için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz