TEB seçimlerini kazanan Merkez Heyeti listesinde kadın olmaması tepki aldı..

teb-secimlerini-kazanan-merkez-heyeti-listesinde-kadin-olmamasi-tepki-aldi

Seçimi kazanan Erdoğan Çolak'ın Merkez Heyeti listesinde kadın üye yok


03 Aralık 2019 11:25

Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB), önceki gün yapılan 42. Olağan Büyük Kongresinde seçimi kazanan Merkez Heyeti ve Denetleme kurulu listelerinde kadın eczacıların yer bulamaması eczacı kamuoyunda tepki aldı.

Sadece kadın eczacılar değil, erkek eczacılar da sosyal medya üzerinden yayınladıkları mesajlarla tepkilerini gösterdiler.

Ankara Eczacı Odasından Prof. Mustafa Aslan; "Üyelerinin % 60'ından fazlası  kadın olan TEB in kongresinde herkes kadına yönelik şiddeti kınayan konuşmalar yaptı. Fakat yönetim listesine hiç kadın aday göstermedi. Mevcut Başkan Erdoğan Çolak. Üstelik mevcut yönetimdeki kadın yöneticileri liste dışı bıraktı. Ne Yaman çelişki!! Türk Erkek Eczacıları Birliği Kadınlara karşı 14-0 kazanmıştır . Tebrikler !" ifadeleriyle görüşünü belirtirken,

Prof. Mehtap Uysal da; "Bir Eczacılık Fakültesinin başında Eczacı Dekan olmamasından daha çok yadsınacak şey üyelerinin % 53'ü kadın olan Türk Eczacılar Birliğinin Merkez heyetinde hiç kadın üye olmamasıdır." dedi.

Seçimi kazanan Erdoğan Çolak'ın 11 üyeli Merkez Heyeti (Asıl) listesinde ve 3 üyeli Denetleme Kurulu (Asıl) listesinde hiç kadın üye bulunmuyor. 9 üyeli Yüksek Haysiyet Divanı (Asıl) listesinde ise 3 kadın üye bulunuyor.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz