TEB: "Meslek Birliklerinin seçim sistemlerinde değişiklik yapılması kaosa götürür.."

teb-meslek-birliklerinin-secim-sistemlerinde-degisiklik-yapilamasi-kaosa-goturur

TEB, meslek birliklerinin seçim sistemlerini değiştirecek düzenlemelere dikkati çekti


22 Mayıs 2020 13:49

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu ortak imza ile meslek birliklerinin yapısı ve seçim sistemleri konusunda yapılması düşünülen değişiklikler konusunda bir duyuru yayınladı.

Duyuruda meslek birliklerinin seçim sistemlerinde değişiklik yapılmasının onları kaosa götürecek bir yaklaşım olacağına dikkat çekilen duyuruda; "

Meslek birliklerini korumanın mesleğin ürettiği toplumsal faydayı korumak olduğu düşüncemizi kamuoyuna saygılarımızla ilan ediyor; yasa koyucuları da, yasalarımızda vermeyi planladıkları tüm değişiklik tekliflerini kamu yararı açısından değerlendirmeye davet ediyoruz" denildi.

TEB'in duyurusu şöyle;

MESLEK BİRLİKLERİ KAMU YARARIDIR! KAMU YARARINDAN VAZGEÇMEYİN

Meslek birliklerinin yapısı, işleyişi ve seçim sistemlerine yönelik düzenlemeler yeniden gündem edilmektedir. Bu düzenlemelerin içeriği ile ilgili kamuoyu ve bizler maalesef bilgi sahibi değiliz. Ancak basına yansıyan boyutlarıyla, yapılacak düzenlemelerin meslek birliklerini zayıflatacağından, birliklerin işlevsiz kalmasına neden olacağından mesleki faaliyetlerin işleyişini de zaafa uğratacaktır. Bu nedenle bizler toplumsal gelişme ve  gelecek adına endişe  duymaktayız.

Bilinmesini istiyoruz ki mesleki alanımız hakkında söz söyleme gücünün zayıflatılması, her şeyden önce mesleki etik ve disiplini de etkileyen bir unsur olacaktır. Özellikle seçimlerde nispi temsil sistemi getirilmesi, tüm kesimler açısından ciddi bir yanlış olacaktır; çünkü çoğunluğun sürekli olarak değişmesine neden olacak bu uygulama, o meslek kuruluşunun yönetim becerilerinden yoksun kalması anlamına gelecektir.

Akademik meslek birlikleri, kamu adına bazı işlevleri yerine getirmek için kurulmuş, demokratik olarak işleyen, profesyonel meslekleri temsil eden, bu mesleklerde disiplini ve ileriye doğru yönelimi sağlayan kuruluşlardır. Bu kuruluşların özerk yapılarının korunması, kamu için olduğu gibi, meslek mensupları ve mesleki işlevlerin kullanılmasından yarar sağlayan herkes için olumlu olacaktır.

Meslek birliklerinin kanunlarında ve özellikle seçim sistemlerinde değişiklik yapılmasının onları kaosa götüren bir yaklaşım olacağı, meslek birliklerini korumanın mesleğin ürettiği toplumsal faydayı korumak olduğu düşüncemizi kamuoyuna saygılarımızla ilan ediyor; yasa koyucuları da, yasalarımızda vermeyi planladıkları tüm değişiklik tekliflerini kamu yararı açısından değerlendirmeye davet ediyoruz.

TEB Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu

Kaynak için tıklayınz


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz