Çalışanlara eczanelerden ücretsiz maske verilmeyecek..

sskli-olarak-calisanlar-ile-memurlara-eczanelerden-ucretsiz-maske-verilmeyecek

İstanbul Eczacı Odası, TİTCK ile yapılan görüşme sonucu alınan kararı duyurdu


28 Nisan 2020 15:44

İstanbul Eczacı Odası, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yapılan görüşmeler sonucu, maske dağıtımında yeni düzenlemelere gidildiğini duyurdu.

Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SGK'lı olarak çalışan vatandaşlar, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacak. Bu kişiler maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edecekler.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) de bu konuda bir duyuru yayınladı..

İstanbul Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Ücretsiz Maskelerin Eczanelerimizden Dağıtımı Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız;

Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.

Bu kapsamda eczanelerimize gelecek vatandaşlarımızı bilgilendirmek için hazırladığımız afiş çalışmamız aşağıdadır.

Afiş baskı dosyası için tıklayınız.

Türk Eczacıları Birliği'nin duyurusu şöyle;

Eczanelerden Ücretsiz Maske Temini Kapsamı Hakkında

Eczanelerden ücretsiz maske temini uygulaması kapsamında sosyal sigortası olan ve herhangi bir kamu, kurum ve kuruluşlarda çalışan vatandaşlarımızın koruyucu maskelerini çalıştıkları kurum, kuruluş ve işyerlerinden temin edebileceği bilgisi alınmıştır.

Sosyal sigortası bulunan vatandaşlarımızın, sosyal sigortalı olup bir yerde çalışmayan aile bireyleri (eşi, çocukları gibi) eczanelerden ücretsiz maske temin edebilecektir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz