İki milyonluk Urfa'ya gelen zatürre aşısı sayısı 12..

son-bir-ayda-2-milyonluk-urfaya-gelen-zaturre-asisi-sayisi-sadece-12

Grip aşısının yanı sıra zatürre aşısında da sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.


24 Ekim 2019 18:48

Piyasada grip aşısı sıkıntısı var mı, yok mu, sıkıntı varsa ne zaman ve nasıl giderilecek konulu konuşmalar süredursun, madalyonun bir de arka yüzü olduğu anlaşıldı. Piyasada zatürre aşısı da bulunmuyordu.  

Birgün gazetesinden Burcu Cansu'nun haberine göre zatürre aşısı da yoklara karışmış. Haberin en ilginç yanı, konu hakkında bilgi veren Şanlıurfa Eczacı Odası’nın eski yöneticisi Ali Erdem'in söyledikleri.

Erdem şehrindeki ecza depolarından soruşturmuş ve son bir ayda 2 milyon nüfuslu Urfa'ya sadece 12 tane zatürre aşısı gönderildiğini öğrenmiş.

Erdem, şöyle diyor; “Zatürreede ölüm riski gribe oranla beş kat daha fazla. Sağlık Bakanlığı bu konuda üzerine düşeni yapmakla yükümlüdür. Urfa’ya sadece 12 zatürre aşısı gönderilmesi kabul edilemez.”

Haber şöyle;

Edinilen bilgilere göre, her yıl dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan zatürre aşısı da talebi karşılamıyor. Türkiye’ye ithal iki zatürree aşısından biri olan Pneumo 23, iki yıldır gelmiyor. Piyasada, 61 TL 45 kuruşa satılan Pneumovax ise sınırlı sayıda bulunuyor.

2 milyon nüfusa 12 aşı

Şanlıurfa Eczacı Odası’nın eski yöneticisi Ali Erdem, ecza depolarından aldıkları bilgiye göre, Urfa’ya son bir ayda sadece 12 tane zatürre aşısı gönderildiğini söyledi. 2 milyon nüfuslu Urfa’ya gönderilen zatürree aşısının yetersizliğine dikkat çeken Erdem;

“Zatürrede ölüm riski gribe oranla beş kat daha fazla. Sağlık Bakanlığı bu konuda üzerine düşeni yapmakla yükümlüdür. Urfa’ya sadece 12 zatürre aşısı gönderilmesi kabul edilemez” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz