Vaxigrip Tetra 4 Suşlu Grip Aşısında tedarik başladı..

sikinti-yasanan-vaxigrip-tetra-4-suslu-grip-asisinda-tedarik-basladi

TEB, Vaxigrip Tetra 4 Suşlu Grip Aşısı hakkındaki Sanofi Pasteur yazısını duyurdu.


17 Ekim 2019 13:21

Türk Eczacıları Birliği (TEB) temininde sıkıntı yaşandığı bildirilen Vaxigrip Tetra 4 Suşlu Grip Aşısı hakkında bir açıklama yaptı.

TEB'in açıklaması şöyle:

Vaxigrip Tetra 4 Suşlu Grip Aşısı Hakkında Bilgilendirme

Grip aşısının temini konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak meslektaşlarımız ve Bölge Eczacı Odalarımız tarafından Birliğimize yapılan bildirimler doğrultusunda, ruhsat sahibi firma ile irtibata geçilerek, aşının temin süreci hakkında bilgi istenmiş olup, Vaxigrip Tetra 4 suşlu grip aşısının 10 Ekim 2019 tarihinden itibaren tedarik edilmeye başlandığı, Kasım ayının başlangıcı itibariyle yıl sonuna kadar partiler halinde tedarik edilmeye devam edileceği bilgisi alınmıştır.

Firma tarafından konu hakkında Birliğimize iletilen yazı ekteki şekildedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Sanofi Pasteur'un yazısı şöyle:

Sayın ilgili,

2019-2020 grip sezonu grip aşısı ile ilgili olarak meslektaşlarınızdan ürünün gelip gelmeyeceği, ne zaman geleceği, geri ödemede olup olmadığı ile ilgili birçok soru almaktayız. Bu sebeple, Türk Eczacıları Birliği olarak özellikle yoğun şekilde Eczacılardan bizlere ulaşan bu soruları karşılamak için aşağıda paylaştığımız bilgileri web sitenizde, whatsapp gruplarınızda ya da kullanmakta olduğunuz diğer basın ve yayın mecralarında paylaşmanız, tüm kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması açısından faydalı olacaktır.

2019-2020 sezonu grip aşısı “Dünya Sağlık Örgütü” nün H3N2 suşunu geç belirlemesi nedeni ile 1 ay geç üretilmeye başlanmıştır. T.C. Sağlık Bakanlığı’ nın önerdiği doğrultuda grip aşısı “Ekim-Mart” ayları içerisinde yapılabilmektedir. Bu bağlamda ülkemizdeki grip sezonu sürveyans verilerini göz önünde bulundurduğumuzda, grip aşısı üretiminde yaşanan Dünya Sağlık Örgütü kaynaklı gecikmenin ülkemizde olumsuz bir durum oluşturması beklenmemektedir.

Bu sene itibariyle Vaxigrip Tetra 4 suşlu grip aşısı, geri ödemeye dahil edilmiştir. Geri ödeme dahilinde olan risk grupları, geçtiğimiz yıllarla aynı şekilde kapsanmaktadır.* Sanofi Pasteur olarak 2019-2020 sezonu için geniş kapsamlı koruma sağlayan 4 suşlu grip aşısı tedariğine 10 Ekim 2019’ da başladığımızı ve Kasım ayının başından itibaren yıl sonuna kadar partiler halinde tedariğe devam ediyor olacağımızı bildirmek isteriz.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz