SGK'nın doz düzeltme ve iade reçete işlemleri yazısı..

sgknin-doz-duzeltme-ve-iade-recete-islemleri-yazisi

Doz düzeltme dilekçelerinde uyulması gereken düzenlemeler..


06 Haziran 2020 23:30

Kocaeli Eczacı Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), doz düzeltme ve iade reçete işlemlerine ilişkin yazısını duyurdu

SGK DOZ DÜZELTME VE İADE REÇETE İŞLEMLERİ YAZISI HK.

Covid-19 Pandemesi nedeniyle 16.03.2020 tarihli Genelgeye istinaden Merkezimizce alınan kararlar doğrultusunda e-mail ve fax aracılığıyla yapılan doz düzeltme işlemi 04/06/2020 tarihi itibari ile evrak aslı olmaksızın yapılmayacaktır.

Merkezimize gönderilecek Doz Düzeltim Dilekçelerinin aşağıda belirtilen şekilde düzenlenmesi halinde işlem yapılacaktır.

1- Her evrakta mutlaka, “Başvuru bilgim dahilinde yapılmıştır.” kısmında hasta veya hasta yakınının TC KİMLİK NO, AD SOYAD ve İMZASI bulunmalıdır.

2- Her evrakta mutlaka, Eczanenin SABİT veya CEP TELEFON NUMARASI, SİCİLİ, KAŞESİ ve ECZACI İMZASI bulunmalıdır.

3- 418 kodu ile girilen reçeteler için doz düzeltim evrakında doktor kaşe ve imzasına gerek olmayıp en son doktor reçetesine istinaden doz düzeltmeleri yapılacaktır.

4- İnsülin iğne uçları için doz düzeltimi evrakında doktor kaşe imzasına gerek olmayıp insülin kullanım dozuna göre doz düzeltmeleri yapılacaktır.

5- Raporlu ilaçlarda yeni doza geçildiğinde; raporu düzenleyen doktor tarafından hangi tarih itibari ile kaç mg doza geçildiği ayrıntılı olarak rapor açıklamalarına eklenecek ve doz düzeltim evrakı bu doktor tarafından kaşe imza ile onaylanacaktır.

6- Doktorun hatalı dozda ilaç reçete etmesi halinde doz düzeltim evrakı hata yapan doktor tarafından kaşe imza ile onaylanacaktır.

7- Hasta veya hasta yakınının TC KİMLİK NO, AD SOYAD ve İMZASI bulunmayan Doz Düzeltim Dilekçeleri hiçbir şekilde işleme alınmayacaktır.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz