"Rapor kontrol otomasyon programı.."

sanliurfa-eczaci-odasinin-tum-eczacilara-hizmeti-rapor-kontrol-otomasyon-programi

Ücretsiz olarak indirilebilen program 200 den fazla rapor senaryosunu içeriyor.


25 Ağustos 2017 11:59

Şanlıurfa Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyelerinden Ecz.Ahmet ÇETİNER, eczacıların önemli sorunlarından olan rapor ve reçete kontrollerinde destek sağlamak amacıyla bir "Rapor kontrol otomasyon programı" hazırladı.

Oda Saymanı Ali Erdem'in verdiği bilgiye göre program ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Urfa Eczacı Odası'nın duyurusu;

RAPOR KONTROL PROGRAMI HAKKINDA DUYURU

Rapor ve reçete kontrollerinde ciddi destek sağlamak için tasarlanan projemizin hazırlık aşamaları tamamlanarak oluşturulan program eczacılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Oda yönetim kurulu üyemiz Ecz.Ahmet ÇETİNER tarafından rapor kontrol otomasyon programı yazıldı. Tasarım, içerik ve program yazılımını yönetim kurulu üyemizin yaptığı program www.RaporKontrol.com sitesinden yayın hayatına başladı.

Program sade bir tasarıma sahip ve internet bağlantısı gerektirmeksizin çalışabiliyor. Program internet bağlantısına eriştiğinde ise otomatik olarak güncelleme olup olmadığını kontrol ediyor ve güncelleme var ise kullanıcıya güncelleme olduğunu bildirip istek doğrultusunda otomatik güncelleme yapabiliyor.

Reklam üyelik vs. İçermeyen site ve program şu anda 200 den fazla rapor senaryosunu içeriyor. İlk etapta içerik olarak eczanelerimizde en sık karşılaştığımız ve koşulları en karışık olan rapor grupları karşımıza çıkıyor. Programda kontrol edilen raporların uygunluğu ile sonuçlar elde edilirken uygun olmayan raporlarda neyin eksik veya neyin hatalı olduğunu da program kullanıcıya bildiriyor. Program tasarımında özellikle eczane çalışanlarının da anlayabileceği bir dil kullanılmış. Ayrıca Program rapor üzerindeki sayısal değerlerin SUT kriterlerine göre uygun olup olmadığını da kullanıcıya sormak yerine girilen değerleri kendisi yorumlayıp sonuç veriyor.

Örneğin; Epoetin raporunda hemoglobin ve ferritin değerlerinin istenilen değerlerde olup olmadığını sormak yerine program dirket hemoglobin ve ferritin değerlerini isteyip değerlerin uygunluğunu kendisi yorumluyor yine benzer şekilde süre sınırı olan SUT kriterleri için de program süre uygunluğunu soru sormak yerine direkt tarihleri isteyip tarihlerin uygunluğuna yine kendisi karar veriyor. Bu yönüyle program sayısal değerlerdeki ve tarihlerdeki hatalı yorumların ve dolayısıyla hatalı sonuçların önüne geçmiş durumda. SUT metinlerinin anlaşılmasında problemli olan “ve” , “veya” gibi bağlaçlar ve alternetif ödenme koşullarının program tarafından açıkça sorulması kullanıcının tek başına SUT metnini hatalı yorumlaması ihtimalini de ortadan kaldırmış durumda.

Program ayrıca arayüz ekranlarında ilgili sut maddelerindeki gerekli bilgileri de kullanıcıya göstererek SUT eğitimi de veriyor. Programın sadece sosyal medya da duyurulmasını takip eden ilk dört günde iki bin civarında download alması da ülke çapında meslektaşlarımızın ilgisine işaret ediyor. Programdaki içerik genişletmeleri ile ileride her eczanede vazgeçilmez bir yardımcı olarak yerini alacağını düşünüyoruz.

http://www.raporkontrol.com

 Ek

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz