Sahte reçete soruşturmasında 10'u doktor, 19 kişi gözaltında

sahte-recete-sorusturmasinda-10u-doktor-19-kisi-gozaltina-alindi

Ankara'da "sahte reçete" soruşturması kapsamında, 19'i kişi gözaltına alındı.


12 Aralık 2018 17:19

Ankara'da "sahte reçete" soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 19'a yükseldi. Şüpheliler arasında doktor, eczacı, eczacı kalfaları ve özel hastane çalışanın da bulunduğu öğrenilirken, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira değerinde bin kutu ilaç ele geçirildi.

Şüphelilerin hasta olmayan kişiler adına para karşılığında "sahte reçete" ve "sahte rapor" düzenledikleri tespit edilirken, adına sahte rapor ve sahte reçete yapılan bazı kişilerin hiç hastaneye gitmedikleri, hatta adlarına düzenlenen rapordan haberleri dahi olmadıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin kimlik bilgileri üzerinden sahte reçete ve sahte raporu düzenledikleri belirlendi.

İşbirliği yapmışlar..

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında doktor, eczacı, eczacı kalfaları ve özel hastane çalışanın da bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 21 adrese baskın gerçekleştirilirken, baskın yapılan adresler arasında bulunan eczane deposundaki aramalarda piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira değerinde bin kutu ilaç ele geçirildi. Şüphelilerin hasta olmayan kişiler adına para karşılığında "sahte reçete" ve "sahte rapor" düzenledikleri tespit edildi.

Kalfalar aracılığıyla ilaç yazdırıldığı öğrenilirken, kişiler adına kimlik bilgileriyle haklarında rapor yazdırıldığı belirlendi. Adına "sahte rapor" ve "sahte reçete" yapılan bazı kişilerin hiç hastaneye gitmedikleri, hatta adlarına düzenlenen raporlardan haberleri dahi olmadığı ortaya çıktı. 

SGK teker teker tespit etti

Şüphelilerin SGK raporlarıyla tek tek tespit edildiği, daha sonrasında ise savcılık tarafından verilen soruşturma izninin ardından Mali Şube ekiplerince operasyon için düğmeye basıldığı belirtildi.

İlaçların bir kısmının kanser ve böbrek yetmezliği, bir kısmının yurt dışından getirilen ve Türkiye'de satışı olmayan, bir kısmının da sadece hastanelerde kullanılan ve piyasada satışı bulunmayan ilaçlardan oluştuğu kaydedildi.

Gözaltına alınanlardan 10'unun meslekte yıllardır çalışan doktorlardan oluştuğu, diğer gözaltına alınanlar arasında ise eczacı, eczacı kalfaları, özel hastane çalışanının bulunduğu ifade edildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz