Sağlıkta şiddet Cumhurbaşkanlığı'nın gündeminde..

saglikta-siddet-cumhurbaskanliginin-gundeminde

Kurul, sağlıkta şiddete çözüm için politika önerileri içeren bir rapor hazırlayacak.


31 Ekim 2019 14:37

Cumhurbaşkanlığı sağlıkta şiddete çözüm aramak için harekete geçti. Son zamanlarda giderek artan sağlıkta şiddet konusu Cumhurbaşkanlığı Sağlık Ve Gıda Politika Kurulu tarafından ele alındı.

Kurul sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarına çözüm aramak için tüm kesimlerle bir araya gelerek iki ayrı çalıştay halinde toplantı düzenledi. Kurul Başkanvekili Prof.Dr.Serkan Toplaoğlu toplantı sonrası şu açıklamayı yaptı:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, akademisyenler, hukukçular, meslek örgütleri, medya mensupları, ilgili bakanlık yetkilileri ile birlikte sağlık çalışanlarına karşı şiddet konusu ele aldık. 

İki ayrı çalıştay halinde gerçekleştirilen toplantılarımızda konuyla ilgili mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde titizlikle çalışıldı. Çalışmalarımız sonucunda sorunun çözümüne yönelik kısa-orta-uzun vadeli politika önerilerimizi içeren raporumuzu Sn. Cumhurbaşkanımıza sunacağız. 

Sağlık sistemimizin kalbi olan fedakâr sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sorunları en aza indirmek için bu konunun takipçisi olacak ve çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz