Sağlık turizminde önemli yapısal sorun var..

saglik-turizminde-onemli-yapisal-sorun-var

Türkiye'deki sağlık turizmine ilişkin ABD'de yapılan bir araştırmanın sonuçları..


26 Aralık 2018 13:39

TÜSAP Sağlık Zirvesi için Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde bir araya gelen sağlık sektörünün liderleri sektörün önemli sorunlarını dile getirdiler.

Ele alınan konular arasında ülkenin son dönemde öne çıkan sektörü olan sağlık turizmi de yer aldı.

Türkiye'nin bir sağlık destinasyonu ve kültürler arası geçiş bölgesi olduğunu kaydeden Dış  Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık İş Konseyi'nden Dr. Genco Çetinkanat, Türkiye'nin bu konudaki avantajlarından söz ederken sektörde yaşanan gelişmeleri anlattı.

Türkiye'nin 2023 yılı için uluslararası hastaya hizmet vermek sureti ile 2 milyon sağlık turisti ve 20 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini ve şu anda bu gelirin 2 milyar dolar civarında olduğunu belirten Çetinkanat, şunları söyledi:

İlk 3'deyiz ama..

"Amerika'da yapılan bir çalışmaya göre Türkiye, dünyada kişilerin sağlık turizmi amacı ile gitmeyi tercih ettikleri ülkeler arasında Amerika ve Almanya'dan sonra üçüncü ülke olarak görünüyor. Ancak ülkemizin şu anda dış algısı büyük bir tehdit.

Aynı ankette Türkiye'ye sağlık turisti gönderen acentelerin yüzde 26'sı bir daha buraya hasta göndermeyeceğini belirttiği bilgisi yer alıyor. Bunun nedeni de sağlık turizmi yaparken iletişim ve koordinasyon problemimizin oluşu.

Bir şeyler yapılıyor ancak arka planda altyapı ve organizasyon hazırlanmadığı için hasta Türkiye'ye geldiğinde memnuniyetsizlikler yaşıyor."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz