Sağlık meslek örgütleri Ebe Cemile Deniz'e sahip çıktı..  

saglik-meslek-orgutleri-ebe-cemile-denize-sahip-cikti-nbsp

Sağlık çalışanları meslek örgütleri, Cemile Deniz için ortak açıklama yaptı..


30 Kasım 2020 13:17

Ordu’da Evde Sağlık Hizmetleri Servisi’nde çalışan ebe Cemile Deniz, yanında kalan çocuğunun velayetini koronavirüs salgını nedeniyle kaybetti. Sağlık meslek örgütleri ise bu karara ortak bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Açıklama Türk Eczacıları Birliği, Türk Hemşireler Derneği, Dev Sağlık-İş, SES, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Türk Psikologlar Derneği ve Türk Tabipleri Birliği'nin ortak imzasıyla yayınlandı.

Yayınlanan yazıda;

"Kahramanlar olarak başladığımız Corona mücadelesinde tükendik, tekrar tekrar enfekte olduk, öldük; yetmedi çocuklarımız elimizden alınıyor. Sağlık çalışanları olarak Corona virüs ile en önde mücadele ediyoruz" denildi.

Sağlık Çalışanı Cemile Deniz'in olayı neydi?

Ordu’da eşiyle boşanma davası devam eden sağlık çalışanı Cemile Deniz’in 5.5 yaşındaki oğlunun velayetini dava aşaması sırasında geçici olarak kendisine verildi.

Ancak bir süre sonra baba Mehmet Atakan Deniz, bu karara itiraz ederek, annenin sağlık çalışanı olduğunu ve corona virüs bulaşma açısından çok riskli olduğunu belirterek çocuğun velayetinin kendisine verilmesini istedi.

Mahkemede dilekçe doğrultunda ara karar vererek;

“Corona virüs hastalığının yüksek bulaşıcılığı göz önünde bulundurularak bu aşamada çocuğun geçici velayetinin babaya verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacağı kanaatiyle, çocuğun geçici velayetinin tedbiren ve takdiren anneden alınarak baba üzerine bırakılmasına” denilerek velayeti geçici olarak Mehmet Atakan Deniz’e verdi.

Bu karara ülke genelinde sağlık sendikaları ve kadın dernekleri sert tepki gösterdi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz