Sağlık Bakanlığı, teknisyen mesleki yeterlilik eğitimlerine açıklık getirdi..

saglik-bakanligi-teknisyen-mesleki-yeterlilik-egitimlerine-aciklik-getirdi

Sağlık Bakanlığı teknisyen eğitimlerine ilişkin TEB yazısına cevap verdi


11 Haziran 2020 13:21

Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB), 18.02.2020 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak, bazı üniversiteler veya özel eğitim kurumlannca Eczane Destek Personellerine yönelik düzenlenen mesleki yeterlilik eğitim programlan ve sertifikasyon süreçlerinin mevzuat hükümlerine uygunluğunun değerlendirilmesini talep etmişti.

Bu yazıya cevap geldi.

Kurumdan gelen cevapta;

"İlgili Yönetmeliğin 4. Maddesinde "(1) Sertifikalı eğitim alanları ve bu alanlarda eğitim programlarının standartları ulusal sağlık politikaları ve Bakanlığın stratejik planları doğrultusunda, ülkenin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştirmeye yönelik olarak Bakanlığa yapılan başvurular değerlendirilerek ya da doğrudan Bakanlıkça belirlenir. (2) Bakanlıkça belirlenmiş alanlarda ve standartlarda yapılan eğitimler sonrası verilen sertifikalar tescil edilir, bunun dışındaki sertifikalar tescil edilmez." hükümleri doğrultusunda;

sağlık alanında düzenlenecek sertifika programlarının Sağlık Bakanlığınca belirlenecek olmasından hareketle, belirtilmiş olan mevzuat hükümleri çerçevesinde düzenlenmeyen eğitimler sonucunda alınacak belgelerin Sağlık Bakanlığınca onaylanması ve tescil edilmesinin mümkün olmadığı belirtilmiştir."  ifadeleri yer aldı.

Özetle deniyor ki; mevzuata uygun olmayan eğitimleri onaylayamayız, tescil edemeyiz.

Mevzuat hükümlerinin ne olduğu konusu ise gönderilen yazıda açıklanıyor.

TEB'in yazısı için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz