Ruhsatnamelerin değişim işlemlerinde izlenecek süreç..

ruhsatnamelerin-degisim-islemlerinde-izlenecek-surec-icin-aciklama

Adıyaman EO'nın eczane ruhsatlarının değiştirilmesi sürecine ilişkin açıklaması.


09 Ocak 2019 14:27

Adıyaman Eczacı Odası, elektronik eczane ruhsatnamelerinin düzenlenmesi işlemlerinde izlenecek süreç konusunda ayrıntılı bir açıklama yaptı.

Adıyaman Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle:

Elektronik Eczane Ruhsatnamelerinin Düzenlenmesi

Türk Eczacılar Birliği’nden tarafımıza gönderilen ekteki yazı ile Elektronik Eczane Ruhsatnamelerinin düzenlemesi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Eczane sayısı 500 ve altında bulunan iller için ruhsatnamelerin 31.03.2019, eczane sayısı 500 üzerinde olan iller için 30.06.2019 tarihine kadar değiştirilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Duyuruda bahsi geçen hususların, TİTCK tarafından 07.12.2018 tarih ve 19172770-513.01-E.211347 sayılı resmi yazı ile TEB’e bildirildiğinden bahisle, duyuruya ek olarak yeni eczane ruhsatnamelerinin, Kurum yazısı ekinde yer alan “Eczane Ruhsatnamesi” ve “Eczane Sertifikası” doğrultusunda düzenleneceği bildirilmektedir.

Ruhsatnamelerin değişim işlemlerinde izlenecek süreç:

Adıyaman Merkez ve İlçelerde bulunan Eczanelerde dâhil Eczacının, Ruhsatnamelerin değişim işlemlerinde Odamıza göndereceği evraklar; Odamızda bu evrakları toplu şekilde İl Sağlık Müdürlüğüne Teslim edecektir.

1- Eczaneye ait ruhsatname aslı,

2- Eczacının Kimlik fotokopisi, (Fotokopi Okunaklı olacak)

3- Arkalı Önlü Diploma fotokopisi (Fotokopi Okunaklı olacak),,, yalnız Diplomada arkasında veya ön yüzünde “Fakülteye giriş Tarihi ” ve  “Mezuniyet Tarihi ” yazılı olacak

4- Diplomada eczacının fakülteye giriş tarihinin yazmaması durumunda eczacının fakülteye giriş tarihini bildiren yazılı  beyanı  (2013 yılından sonra eczacılık fakültesine girenler için eczacılık  fakültesine girdiği tarihini gösterir ilgili  fakülteden temin edeceği imzalı belge /yazı)

Not: Diploma aslında arkalı önlü tarafında Fakülteye giriş tarihi yazmıyor ise; “Diploma fotokopisinin arkasına” da Eczacı el yazısı ile

 ………………………….Fakültesine …………………… ……………..Tarihinde (gün, ay, yıl) kayıt oldum. (Diye yazması imzası ve kaşesi gerekmektedir.)

5- Belediye tarafından Eczanenin adresini ve kapı numarasında güncelleme olmuşsa güncel adresinizi yazınız,

6- Eczanenin Ada No:        ve        Parsel No:                  “Ekteki Eczacı Bilgi formuna yazacak”

7- Eczanenin Posta Kodu;  “Ekteki Eczacı Bilgi formuna yazacak”

8- Eczacıya ait devamlı kullandığı Geçerli bir e-posta adresi(E-Mail); “Ekteki Eczacı Bilgi formuna yazacak”

9- Eczanede optik faaliyet gösteriliyor ise optik faaliyete ilişkin Müdürlüğümüzden alınmış olan belgelerin ibrazı

10- “Eczacı bilgi formu” ektedir. Eczacı bilgi formu eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Adıyaman Merkez ve İlçelerde bulunan Eczanelerde dâhil yukarıda maddeler halinde yazılan İlgili evrakları A4 föy Poşet dosyaya konulması ve Odamıza 15.01.2019 Salı gününe kadar gönderilmesi gerekmektedir.

İlçe de bulunan eczaneler temsilciliğimize bırakıp temsilciliğimiz odamıza gönderecektir.

ECZACI BİLGİ FORMU nu bilgisayar ortamda da doldurabilir çıktı alabilirsiniz. veya formu çıktı alıp form üzerinde elle de doldurabilirsiniz. Okunaklı olması gerekir.

ECZACI BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ  Bilgisayarınıza indiriniz ve ilgili alanları doldurunuz ve Yukarıda istenilen belgelerle beraberinde  A4 föy poşet dosyaya konularak odamıza gönderiniz.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz