Renkli reçete operasyonunda yargılama başladı..

renkli-recete-operasyonunda-yargilama-basladi

İlk duruşmada haklarında dava açılan doktor ve eczacı da savunma yaptı.


01 Haziran 2019 21:10

Kayseri merkezli 7 ilde, renkli reçeteyle verilen ilaçları yasa dışı yollardan sattıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 12'si tutuklu 24 sanığın yargılanmasına önceki gün başlandı.

Geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen operasyonda, renkli reçeteyle alınabilen uyuşturucu içerikli ilaçları yasa dışı yollarla sattıkları iddia edilen aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra 12 şüpheli tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer kişiler ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

"Bilsem anneme içirmezdim..!"

Şüpheliler hakkında, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' ve 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçlarından dava açıldı. 24 şüpheli Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Konya’da yaşadığını ifade eden tutuklu sanık Ali K.;

"Yusuf B. ile olay günü görüştüm. 20 kutu ilaç aldım, 4 bin TL verdim, uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Çamaşır makinesinde bulunan hapları ben koydum. Her kutuda 56 adet vardı. Tape kayıtları doğrudur. Annem trafik kazası geçirdiği için bu ilaçlardan verdim, kendisine iyi geldiği için annemin hastalığına aldım. Kesinlikle bu hapların uyuşturucu olduğunu bilmiyordum, bilsem anneme içirmezdim" dedi.

Aile hekimi şöyle savundu;

35 yıllık doktor olduğunu ifade eden tutuklu sanık Metin Ş. ise, aile hekimi olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Muayene ettiklerim de var, etmediklerim de. Telefonla arayıp rahatsız olduklarını, kriz geçirdiklerini söylediler. Reçete kodu ile şifresini gönderdim renkli reçete sistemine geçildi, önceden 4 kutuya kadar o ilaçlara izin veriliyordu, daha sora bu sayı ikiye düştü. Raporu olanlar alabiliyordu, bu kişilerin de raporu vardı. MEDULA sisteminden raporları görebiliyoruz.

Ben bu reçeteleri kesinlikle ilaç olarak yazdım, uyuşturucu olarak asla yazmadım. Aile hekimlerinin de yetkisi vardı. 35 yıllık hekimim, herhangi bir menfaat temin etmedim. Son 15 gün gelmeleri gerektiğini, muayene etmem gerektiğini söyledim ama durumları olmadığı için yardım amaçlı yaptım."

Eczane sahibi şöyle savundu;

Eczane sahibi tutuklu sanık Muhammed F.C. ise, hastaların e-reçete koduyla geldiklerini ve MEDULA sistemine girerek, ilaçları verdiklerini söyleyerek;

"3 aydır tutukluyum, gayri resmi hiçbir iş yapmadım. 6 ayrı mahalle sağlık ocağına gelir, oradan da bizim eczaneye geçerler. 20 sene bu mesleği yaptım, suçsuzum" dedi.

3 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti verdiği ara kararla işsiz oldukları öğrenilen Haydar S. ve Hüseyin D.'nin tahliyesine karar vererek, bilirkişi raporu alınması için duruşmayı erteledi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz