Yardımcı eczacılık maddesi tekliften çıkarıldı..

recetesiz-ilac-cezasi-ve-yardimci-eczacilik-maddeleri-geri-cekildi

Sağlık komisyonunda görüşülmekte olan tekliften 4 madde geri çekildi.


08 Kasım 2018 01:27

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülmekte olan torba yasa teklifindeki 4 madde geri çekildi.

Böylece reçetesiz satışta eczacıya kutu başına 2.000 TL ceza kesilmesini ön gören madde ile yardımcı eczacılık uygulamasını iptal eden madde tekliften çıkarıldı. Yardımcı eczacılık uygulaması mevcut şekliyle devam edecek.

Metinden çıkarılan maddeler şu düzenlemeleri içeriyordu:

"Yetkili merciden izin almaksızın veya verilen izne aykırı olarak sağlık beyanı ile ürün tanıtım ve satışı yapanlar ile yasal tedarik zinciri dışında beşeri tıbbi müstahzarların satış, dağıtım ve pazarlamasını yapanlar veya aracılık edenler hakkında 20 bin liradan 300 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

Eczanelerle eczane ticarethaneleri dışında veya reçetesiz ilaç satışı yapılması ve eczanelerle ecza depolarından başka yerlere ilaç satış yapılması halinde her bir kutu için 2'şer bin lira, ilaç sayılmayan bazı ecza ve kimya ürünlerinin izinsiz ithali, bunların izinli laboratuvarlar dışında üretilmesi ve bakanlıkça istenilen fiyat tadilinin yapılmaması halinde 30'ar bin lira, diğer hükümlere muhalefet edenlere fiilin mahiyeti ve sonuçları da dikkate alınarak 2 bin liradan 10 bin liraya kadar idari para cezası verilecek. Fiilin bir yıl içerisinde tekrarı halinde ceza bir kat artırılacak.

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanununda yer alan yardımcı eczacılıkla ilgili düzenlemeleri yürürlükten kaldırılacak."


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz