Reçetelenmesinde artış görülen bazı ürünlerin tedarik ve kayıt bilgileri..

recetelenmesinde-artis-gorulen-bazi-urunlerin-tedarik-ve-kayit-bilgileri

TEİS'in son günlerde önem kazanan bazı ürünlerin tedarik ve kayıtları çalışması


31 Mart 2020 15:14

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), reçetelenmesinde artış görülen bazı ürünlerin tedariki ve kayıtlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler konusunda önemli bir açıklama yaptı.  

TEİS'in açıklamaları şöyle;

Güncel İlaç Tedarik ve Reçete Uygulamaları Hakkında

Değerli üyelerimiz. Sizlerden gelen sorular üzerine güncel durumda reçetelenmesinde artış görülen ürünlerin tedariki ve kayıtlarıyla ilgili bilinmesi gereken hususlar sendikamızca aşağıda sıralanarak bilgilerinize sunulmuştur.

• Hidroksiklorokin (Tablet), Tosilizumab (Flakon), Lopinavir+ Ritonavir (Flakon&Tablet), Askorbik Asit (Ampul) etken maddeli ürünlerin ecza depolarından tedariki için ilgili ürünlere ait reçetelerin “Reçetem Sistemi”ne girişinin yapılıp, Reçetem Sistemi’ndeki “Elden Sat” butonuna basılmış olması gerekmektedir. İlgili karekod; eczane GLN’sinin üzerine aktarıldıktan sonra Reçetem Sistemi’nde de kayıt düzeltilip Medula’dan aktarım yapılmalı ya da elden satış olarak kayıt sonlandırılmalıdır.

• Hidroksiklorokin (Tablet), Tosilizumab (Flakon), Lopinavir+ Ritonavir (Flakon&Tablet), Askorbik Asit (Ampul) etken maddeli ürünlerin ecza depolarından tedarikinde İTS üzerinden günlük toplam kota uygulaması bulunmamaktadır. Reçetem Sistemi’ne kaydı yapılan reçetelerdeki adetler kadar ürün alımınına İTS üzerinden müsaade edilmektedir.

• Hidroksiklorokin (Tablet), Tosilizumab (Flakon), Lopinavir+ Ritonavir (Flakon&Tablet), Askorbik Asit (Ampul) etken maddeli ürünler eczane stokunda mevcut ise doğrudan bu ürünlerin Medula kaydı yapılarak verilebilmektedir. Reçetem Sistemi’ne kayıt yapılması sayesinde; satılan ürünün yerine depodan yenisini almak mümkün olmaktadır.

• Hidroksiklorokin (Tablet) etken maddeli ürün Medula’da Ayaktan Reçete kapsamında raporsuz karşılanamamaktadır.

• Hidroksiklorokin (Tablet), Tosilizumab (Flakon), Azitromisin (Tablet) etken maddeli ürünler Reçetem Sistemi’nde Ayaktan Reçete kapsamında raporsuz karşılanamamakta olup, Azitromisin (Tablet) etken maddeli ürünlerle ilgili değişiklik yapılması gündemdedir.

• Azitromisin (Tablet) etken maddeli ürünlerin ecza depolarından tedariki için gerekli olan Reçetem Sistemi’ne reçete kaydı işlemi bugün itibariyle kaldırılmıştır. Ecza depolarından son günlerde tedarik edilmiş fakat İTS’de karekodları ilgili ecza deposu üzerinde kayıtlı kalan ürünler var ise; faturaların ecza depoları tarafından tekrar satış bildirimlerinin yapılıp eczanelerce tekrar alım bildirimlerinin yapılması gerekmektedir.

• Askorbik Asit (Ampul), Azitromisin (Tablet), Oseltamivir (Tablet & Süspansiyon), Klaritromisin (Tablet) etken maddeli ürünler eskiden olduğu gibi; kullanılan eczane yazılımınız üzerinden “reçeteli satış” işlemi ile kayıt edilip, İTS satış bildirimleri yapılabilmektedir. Askorbik Asit (Ampul) etken maddeli ürünü depodan tekrar sipariş verebilmek için ek olarak Reçetem Sistemi’ne de kayıt edilmesi gerekmektedir.

Hidroksiklorokin (Tablet), Tosilizumab (Flakon), Lopinavir+ Ritonavir (Flakon&Tablet), etken maddeli ürünler “Kronik Hastalıklarda Reçetesiz İlaç Temini” uygulaması kapsamında karşılanırken Reçetem Sistemi’nde “Kronik Hastalıklarda Reçetesiz İlaç Temini”seçeneği işaretlenmeden standart manuel reçete kaydı  yapılmalıdır. Bu ilaçlar için hastanın son altı ayda ilgili ilacı reçeteli almış olma zorunluluğu bulunmamaktadır.

• Hidroksiklorokin (Tablet) etken maddeli ürünün Reçetem Sistemi’nde ilaç kullanım raporu kaydı yapılırken ilgili etken madde; P01BA02 koduyla seçilebilmektedir.  

TEİS Mevzuat Komisyonu

Kaynak ve tablo için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz