Reçete geçerlilik süresi için Kurum uygulaması..

recete-gecerlilik-suresi-icin-kurum-uygulamasi

TEİS'in reçete geçerlilik süresine kurum uygulaması konusundaki açıklaması


15 Ocak 2020 14:41

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), reçete geçerlilik süresi hakkında önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada;

"Kurumun yeni uygulaması gereği,reçeteler 4 iş günü içinde Medula sistemine işlenebilecektir. 4 iş gününü geçen reçeteler artık sisteme girilemeyecektir" denildi.

TEİS'in açıklaması şöyle:

Reçete geçerlilik süresi hakkında

Bildiğiniz üzere; İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 (dört) işgünü içinde SGK ile sözleşmeli (anlaşmalı) eczanelerden alınması gerekmektedir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir. Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Süresi geçmiş reçeteleri tekrar reçete yazdırılması veya yazdırılmış olan ilaçların ücreti ödenerek alınması gerekir.

(Sağlık Uygulama Tebliği: 4.5.2 – Reçetelerin geçerli olduğu süre

(1) İlaçlar reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 işgünü içinde sözleşme yapılan eczanelerden temin edilecektir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir.)

Kurumun yeni uygulaması gereği,reçeteler 4 iş günü içinde Medula sistemine işlenebilecektir. 4 iş gününü geçen reçeteler artık sisteme girilemeyecektir.Bu kapsamda düzeltme için silinip tekrar girilmesi gereken reçete olması halinde ilk 4 iş günü içinde işlenmiş olan reçeteler eczaneler tarafından istenildiği takdirde silinip tekrar işlenebilecektir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz