Raporlu ilaçların verilmesi hakkında yeni bilgilendirme..

raporlu-ilaclarin-verilmesi-hakkinda-yeni-bilgilendirme

TEİS'in raporlu ilaçların verilmesi konusundaki açıklaması


16 Mart 2020 21:19

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK), raporlu hastaların ilaca erişi konusunda yapılan düzenlemeleri duyurmasından sonra bazı bilgilendirmelerde bulundu.

TEİS'in açıklaması şöyle;

RAPORLU İLAÇLARIN VERİLMESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME!

Değerli Üyelerimiz,

Reçetesiz olarak eczanelerden verilecek olan raporlu ilaçlarla ilgili olarak SGK tarafından önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapılacaktır. Bu süre zarfında mağduriyet yaşanmaması için ilgili birimden alınan bilgiler doğrultusunda dikkat edilecek noktaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

* Rapor süresi bitmiş olan hastalar

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından raporlu hastaların ,rapor bitiş tarihlerinin 1 Mart 2020 tarih ve sonrası olması gerekiyor.Bu raporların bitiş  tarihi 30 Haziran 2020 olarak güncellenmiştir.

* Raporlu hastalara reçete yazılmadan ilaç verilmesi

- Reçetesiz verilebilecek raporlu ilaçların reçete tarihi 14 Mart 2020 ve sonrası olmalıdır.

- Hastaların raporlu ilaçları bir aylık olarak karşılanacak olup , geçmişteki reçete dozu esas alınacaktır ve reçetedeki dozun üstüne çıkılmayacak.

- Hastaların geriye dönük (Sistem eski reçetenin kayıt tarihini baz almaktadır) 6 ay içinde bir kez dahi raporlu ilacından almış olması ve ilacının gününün dolmuş olması gereklidir.

- Raporlu hastaların 15 gün önce ilaç alma hakkı mevcuttur.

- Hasta altı bezleri de aynı şekilde verilebilecektir.

- Reçete kayda alınmadan önce uyarı kodu bölümünden ,tüm uyarı kodlarından sorgulama yapılarak (418 -Kronik Hastalıklarda reçetesiz ilaç tedavisi )kodu seçilecektir.

-Tesis kodu alanına 11990099,Diploma tescil no alanına 000000 otomatik eklenecek ve uygun doktor branşı branş listesinden seçilecektir.

- Uygulama Geçici Koruma Kanunu Kapsamındaki hastaları da kapsamaktadır.

- Reçetesiz ilaç temini kapsamında kayda alınan reçeteler için reçete arkası çıktısı alınarak, çıktıya, ilaçları teslim alan kişinin T.C.Kimlik numarası, adı, soyadı yazılmalı ve çıktı teslim alan kişi tarafından imzalanmalıdır.

Bilgilerinize sunarız.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz