Marketin iş ilanından duyulan rahatsızlık Bakanlığa aktarıldı..  

marketin-is-ilanindan-nbsp-duyulan-rahatsizlik-bakanliga-aktarildi-nbsp

TEB heyeti Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’yi ziyaret etti


20 Ocak 2021 20:36

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak ve beraberindeki heyet, T.C. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’yi makamında ziyaret ederek bir market zinciri tarafından sağlığa ilişkin ürünlerle ilgili yürütülen işlemlerin eczacı kamuoyunda yarattığı rahatsızlığı dile getirdi.

Heyet Bakan Yardımcısı Işıkgece'ye bu alanda yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerilerini sundu.

Bir market zinciri önceki gün, “Tercihen Üniversitelerin Eczacılık, Kimya, Biyoloji, Farmakoloji ile ilgili bölümlerinden mezun” ibaresinin yer aldığı “Tüketici Sağlığı Ürün Grubu Sorumlusu” başlıklı bir iş ilanı yayınlamıştı.

TEB'in duyurusu şöyle:

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Ayşe Ayşin Işıkgece’yi Ziyaret

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Yücel Yenilmez ve Eskişehir Eczacı Odası Büyük Kongre Delegesi Ecz.Selda Yıldızhan, T.C. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’yi 20.01.2021 tarihinde makamında ziyaret ettiler.

Görüşmede Sayın Bakan Yardımcısına, bir market zinciri tarafından sağlığa ilişkin ürünlerle ilgili yürütülen işlemlerin eczacı kamuoyunda yarattığı rahatsızlık aktarıldı; Tıbbi Bitkisel Ürünler ile Gıda Takviyeleri Hakkında Türk Eczacıları Birliği’nin görüşleri ile, bitkisel ürünlerin sağlık ürünleri olarak tanımlanmasının ve diğer ilaçlar gibi hastaya özgü etkenler doğru bir biçimde değerlendirilerek uygun miktarlarda ve doğru danışmanlık hizmeti ile halka sunulmasının önemi vurgulanarak, bu alanda yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerilerimiz sunuldu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz