Koronavirüse için 20 dakikada bağışıklık testi bulundu..

koronaviruse-icin-20-dakikada-bagisiklik-testi-bulundu

Özel kitlerin Haziran ayından itibaren haftada 1 milyon üretileceği belirtildi


28 Nisan 2020 11:29

Koronavirüs salgınında oyunun kuralı değişiyor. Yeni bulunan test gündelik hayata dönmeyi hızlandırma yolunda önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Oxford Üniversitesi’nde görevli bilim insanları doğru tespit oranına sahip antikor testlerinin geliştirildiğini resmen açıkladı. Oxford Üniversitesinde geliştirilen kan testi, 20 dakikada kişinin virüse karşı bağışıklık kazanıp kazanmadığını gösteriyor.

20 dakika içerisinde insanların corona virüsüne karşı bağışıklığı olup olmadığının test edileceği özel kitlerin Haziran ayından itibaren haftada 1 milyon üretileceği belirtildi. Oxford Üniversitesi’nde görevli bilim insanları her bir testin maliyetinin 10 İngiliz Poundu (yaklaşık 80 TL) olduğunu açıklarken, iğne ucu kadar bir kan örneğinin test için yeterli olacağını açıkladı.

İngiliz basını hükümetin, “Oyunun kurallarını değiştiren” test kitlerinden 50 milyon sipariş verdiğini yazdı. Bu testler aracılığıyla insanların corona virüsüne karşı bağışıklığı olup olmadığı tespit edilecek ve böylece bağışıklığı olanların tekrar çalışmaya ve gündelik yaşama dönmesinin önü açılabilecek.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz