İstediği ilaç yazılmayınca, ASM'ye baltayla saldırdı.!

istedigi-ilac-yazilmayinca-aile-saglik-merkezine-baltayla-saldirdi

Gebze İnönü Aile Sağlık Merkezinde yaşanan dehşet verici olay..


22 Eylül 2018 14:35

Bu işin artık iyice çivisi çıktı. Tokat, yumruk, tekme derken şimdi balta devrine geldik. Eşinin göndererek kendisine ilaç yazdırmak isteyen Ergül E. isteği yerine getirilmeyince sağlık ocağına baltayla saldırdı.

Gebze İnönü Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) yaşana olay şöyle gerçekleşti:

Sağlık merkezinde görev yapan Aile Hekimi S.E ilaç yazdırmak için müracaat eden Nermin E. isimli kadının yazdırmak istediği ilacı, kendisinin geçmiş de hiç kullanmadığı sistem üzerinde tespit etti.

Aile Hekimi S.E bir başkası için kendisi üzerinden ilaç yazdırmak isteyen Nermin E.’ye, bunu yapamayacağını, talebinin suç unsuru olduğunu, ancak hastanın kendisi geldiği takdirde muayenesi yapılarak gerekli ilaçların yazılabileceğini açıkladı.

Nermin E. Yazdırmak istediği İlacın eşi Ergül E.’ye ait olduğunu söyleyip yazılmasında ısrar etti.

Eşiyle beraber geldi

Özgür Kocaeli'nin haberine göre Aile Hekimi S.E. ilaçların eşine ait olsa dahi hastanın muayene edilmeden ilaç yazılamayacağı Nermin E.’ye tekrar anlattı. Bunun üzerine Nermin E. ASM’den ayrıldı.

Kısa bir süre sonra Nermin E.’nin eşi Ergül E. elinde balta ile Aile Sağlığı Merkezine gelerek balta ile Aile Hekimi S.E.’nın görev yaptığı odanın kapsını kırma girişiminde bulundu, monitörü kırıp, kapının çelik kasası baltanın darbeleri ile parçaladı. Hastaların sıra numarası almış olduğu monitörün çekil kasası da darbe girişiminden nasibini alarak ezildi.

Etrafa dehşet saçtı

ASM’de etrafa hakaret ve küfür ve tehditler yağdıran Ergül E. Hastalara ve ASM’de görevli personele korku dolu dakikalar yaşattı. Daha sonra ASM’yi terk etti. Yaşanan Korku dolu dakikalardan sonra Aile Hekim S.E beyaz kot verdi. Olay kolluk kuvvetleri müdahale ederek ASM’deki olaylara sebebiyet veren Ergül E. Kısa süre içerisinde yakalandı.. Daha önce de suç işlediği belirlenen sanık Ergül, tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gönderdi.

"Vatandaş sağlık çalışanına şiddet uygulamayı hak görüyor.."

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, Kocaeli Aile Hekimi Derneği Başkan Yardımcısı Sarper Ünal ile birlikte görevi başında baltalı saldırıya uğrayan Gebze İnönü ASM çalışanlarını ve Aile Hekimi S.E'yi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Üzücü olay hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Gebze İnönü ASM önünde açıklamada bulunan Çeker;

"Bunun adı düpedüz sağlıkta terördür.."

“ASM’de görevi başında hastalara şifa dağıtan Aile Hekimi S.E karşı yapılan baltalı saldırıyı Türk Sağlık Sen olarak kınıyorum” dedi. Çeker; “Vatandaş sağlık çalışanına şiddet uygulamayı bir hak olarak gördüğü süreci yaşamaktayız. Sağlık çalışanları görevleri başında tedirginler, Akşam eve sağ veya darp edilmeden dönebilir miyim kaygısı ile görevlerini ifa etmeye çalışmaktadırlar.

Bu tedirginlik hizmet kalitesine de etki etmektedir. Sağlık da yaşanan bu sıkıntılı sürece artık sağlıkta şiddet demek doğru değildir. Bunun adı düpedüz sağlıkta terördür” şeklinde konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz