İstanbul'da 4 eczacı ve 10 eczane çalışanında koronavirüs çıktı..

istanbulda-4-eczaci-ve-10-eczane-calisaninda-koronavirus-cikti

İEO Başkanı Sarıalioğlu İstanbul'da teşhis konulan eczacıların sayısını açıkladı


30 Mart 2020 12:49

İstanbul Eczacı Odası (İEO) Başkanı Cenap Sarıalioğlu, İstanbul'da 4 eczacıda ve 10 eczane çalışanında Koronavirüs teşhis edildiğini, tamamının evlerinde tedavi olduklarını söyledi.

Eczanelere Covid-19 tanısı konmuş yatan hasta reçeteleriyle gelen hastalar olduğunu belirten Sarıalioğlu, bunun da kentteki hastanelerde yoğun bakım yataklarının dolduğunu ve tanı konan hastaların yatırılamayarak evlerine gönderildiğini gösterdiğini belirtti.

İEO Başkanı bu durumun eczanelerin salgının merkezi haline gelme riski barındırdığını belirterek Cuma gününden itibaren önlem olarak eczanelere hastaların teker teker alındığını kaydetti.

Covid-19 tanısı konulan hastalara reçete edilen ilaçlar eczanelerde bulunmuyor

Sarıalioğlu, yatan hasta kaşeli reçetelerle eczanelerine gelen hastalara Covid-19'a karşı etkili olduğu iddia edilen, sıtmada ve bazı romatoid artrit vakalarında kullanılan Hidroksiklorokin etken maddeli ilacın reçete edildiğini ancak eczanelere bu ilaçların depolar tarafından artık verilmediğini söyledi.

"Yani hastalar boşu boşuna ellerinde reçeteyle eczane eczane gezmek zorunda kalıyorlar ve bu sırada virüsün daha çok yayılmasına yol açıyorlar." diyen Sarıalioğlu, eczanelerde bulunmayan bu ilacın hastanelerde olduğunun söylendiğini de kaydetti.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz