İstanbul Eczacı Odasından "Atık İlaç Projesi" hakkında duyuru..

istanbul-eczaci-odasindan-atik-ilac-projesi-hakkinda-duyuru

İstanbul Eczacı Odası, Çevre Dostu Atık İlaç Projesi Hakkında bir duyuru yayınladı.


19 Haziran 2020 02:15

Beşiktaş Belediyesi'nin, ilaçların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılabilmesi için ilçedeki eczanelere "Atık İlaç Toplama Kutusu" dağıtmasının üzerinden çok geçmeden, İstanbul Eczacı Odası bir duyuru yayınlayarak üzerinde çalışılan protokol imzalanmadan eczanelerin belediyeler tarafından bırakılmak istenen atık ilaç kutularını kabul etmemesini istedi..

İstanbul Eczacı Odası, Çevre Dostu Atık İlaç Projesi kapsamında ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde olduklarını vurgulayarak bu konuda bir protokol imzalanacağını ve eczanelere atık ilaç kutularının bırakılması işleminin Oda ile ilçe belediyeleri arasında imzalanacak protokol sonrasında başlayacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada;

"Söz konusu protokolün imzalanmasının ardından SMS yoluyla bilgilendirme yapılacaktır. Sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi adına, Odamızca konuyla ilgili bilgilendirme yapılmadan belediyeler tarafından eczanelerimize bırakılmak istenen atık ilaç kutularının kabul edilmemesi gerektiğini bilgilerinize sunarız." denildi..

İstanbul Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Çevre Dostu Atık İlaç Projesi Hakkında

Bildiğiniz üzere Çevre Dostu Atık İlaç Projemiz kapsamında, halkın elinde biriken atık ilaçların eczaneler aracılığıyla toplanması, çevre ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde kontrollü olarak bertaraf edilmesi amacıyla ilçe belediyeleri ile iş birliği içerisindeyiz.

Gönüllü eczanelerin atık ilaç toplama noktaları olarak konumlanacağı bu süreçte, eczanelere atık ilaç kutularının bırakılması işlemi Odamız ile ilçe belediyeleri arasında imzalanacak protokol sonrasında başlayacaktır.

Söz konusu protokolün imzalanmasının ardından SMS yoluyla bilgilendirme yapılacaktır. Sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi adına, Odamızca konuyla ilgili bilgilendirme yapılmadan belediyeler tarafından eczanelerimize bırakılmak istenen atık ilaç kutularının kabul edilmemesi gerektiğini bilgilerinize sunarız.

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz