İspanya'da protesto.. Sağlık çalışanları soyundu..

ispanyada-protesto-saglik-calisanlari-soyundu

Gösteri Madrid’deki Ramon y Cajal Devlet Hastanesi önünde düzenlendi


22 Ekim 2020 09:41

İspanya'da başkent başkent Madrid'de ve Barcelona'da sağlık çalışanları, yeni tip koronavirüsten dolayı çalışma şartlarının zorlaşmasına ve sağlık sektöründeki özelleştirmeye karşı gösteri yaptı.

Sağlık çalışanlarının bağlı olduğu 4 sendikanın çağrısıyla, Madrid’deki Ramon y Cajal Devlet Hastanesi önünde düzenlenen gösteride, sağlık sektöründeki personel eksikliği, yatırımların durması ve Covid-19’a karşı alınan önlemlerin yetersizliği protesto edildi.

Hastanedeki laboratuvar görevlilerinden Doktor Martin Robles, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Benim departmanımda çalışanların yüzde 80’inin geçici sözleşmesi var. Covid-19’dan dolayı işlerimiz çok yoğun ama personel eksikliğimiz fazla. Hiçbir güvencemiz yok. İspanya, bu zamana kadar dünyada en iyi sağlık hizmeti veren ülkelerden biri olarak gösterildi ama Covid-19 bunun böyle olmadığını, sağlık sektörünün tıkandığını gösterdi” diye konuştu.

"Aslında artık tahammül edemeyecek durumdayız"

Sağlık çalışanları Marta Gomez ve Ruth Garcia da;

“Yerel yönetim, Covid-19 ile ilgili istatistikleri sürekli manipüle ediyor. Aslında artık tahammül edemeyecek durumdayız. Yeterli personel yok. Bu geçmişten gelen bir sorun ama Covid-19’un yarattığı yoğunlukla tükendik. Meslektaşlarımız, insanüstü bir çaba gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık çalışanları sendikası CSIL’in görevlilerinden Antonia Diaz da;

“Uygun şartlarda çalışamıyoruz, personel eksikliği var, devlet hastanelerine yatırım yapılmıyor. Bunların hepsi Kovid-19 ile birlikte çok daha arttı” diyerek eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

İspanya’da sağlık çalışanları, geçen hafta sonu da 40’tan fazla şehirde, sağlık sektöründe özelleştirmeyi ve personel eksikliğini protesto etmişti. Avrupa’da Covid-19 salgınının en yoğun görüldüğü ülkelerden biri olan İspanya’da toplam vaka sayısı 1 milyona yaklaşırken 34 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz