Hayatını kaybeden eczacı sayısı 42'ye yükseldi..

hayatini-kaybeden-eczaci-sayisi-42ye-yukseldi

Gaziantep'ten Mehmet Çinpolat ve Tekirdağ'dan Halit Usluer de hayatını kaybetti


05 Ocak 2021 11:46

İki eczacı daha Covid-19 salgınında hayatını kaybetti.

Gaziantep’te eczacılık yapan, 4 çocuk babası 63 yaşındaki Mehmet Çinpolat’ın 2 ay önce yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıktı. Evde karantinaya alınan ve ilaç tedavisi gören Çinpolat, sağlık durumu ağırlaşınca özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Eczacı Çinpolat, yaklaşık 2 aydır tedavi gördüğü hastanede önceki gün doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Mehmet Çinpolat’ın cenazesi, dün yakınları tarafından asri mezarlıkta toprağa verildi.

Eczacılar, hekimlerden sonra ikinci sırada

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, sağlık sektöründe en fazla ölümlerin hekimlerden sonra eczacılarda görüldüğünü belirtti. Meslektaşları olan Mehmet Çinpolat’ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını anlatan İrfan Demirci, şöyle konuştu:

“Corona virüsü salgınından en fazla etkilenen grup bildiğimiz üzere sağlık çalışanları. Sağlık çalışanları içerisinde hekimlerden sonra en fazla hayatını kaybedenler ise eczacılar oldu. Bugün itibarıyla Türkiye’de 42 eczacımızı kaybettik. Bugün itibarıyla kaybettiğimiz 326 sağlık çalışanı içerisinde eczacılar önemli bir sayıyla yer alıyorlar. Çok küçük alanlarda personelle birlikte çalışıyorlar. Bu da enfeksiyon riskini çok yukarı çıkarıyor.”

2 ay mücadele etti

Diğer yandan, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eczacı Halit Usluer (68) de, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Çorlu ilçesinde Silahtarağa Mahallesi'nde 40 yıldır eczacılık yapan Halit Usluer'in,  iki ay önce yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıktı. Bir süre sonra durumu ağırlaşan Usluer, götürüldüğü İstanbul'da özel bir hastanede tedavi altına alındı. Usluer, yaklaşık 2 ay süren yaşam mücadelesini dün kaybetti. Halit Usluer iki çocuk babasıydı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz